LegislatieȘtiri

Acordul UE: Noile greutăți și dimensiuni ale vehiculelor grele

Statele membre ale Uniunii Europene precum și Parlamentul European au convenit cu privire la calendarul de punere în aplicare a noilor greutăți și dimensiuni ale vehiculelor comerciale.

Următorul pas va fi aprobarea acestui calendar într-o sesiune plenară a Parlamentului. Parlamentul European a aprobat majorarea greutății și a dimensiunilor vehiculelor comerciale, însă nu pentru spațiul dedicat mărfii, ci în favoarea alicațiilor care pot reduce consumul de combustibil și impactul asupra mediului respectiv, care sporesc siguranța. De asemenea, noul PE a ajuns la un acord și cu Statele Unite privind calendarul de punere în aplicare a acestor măsuri, care va necesita opt ani de implementare, mai precis perioada 2015 – 2022.

Primul pas va avea loc începutul acestui an, odată cu adoptarea formală a dimensiunilor maxime permise pentru vehiculele grele. În 2016, Comisia Europeană va prezenta o propunere ce permite aplicarea noilor sisteme inovative de siguranță pe camioane. În intervalul 2019 – 2020 vor fi definite și adoptate noile norme de siguranță iar perioada 2021 – 2022 se va încheia moratoriu de trei ani pentru integrarea în legislație.

Acordul UE: Noile greutăți și dimensiuni ale vehiculelor grele

Astfel, vom putea vedea primele vehicule comerciale grele proiectate în conformitate cu noile norme adoptate începând cu 2022, deși producătorii de camioane ar dori să se extindă moratoriu până cel puțin în 2025.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button