EconomicTop News

Acționarii Daimler au votat înființarea Daimler Truck Holding AG

La Adunarea Generală Extraordinară a Daimler AG de la 1 octombrie, acționarii au decis cu o majoritate covârșitoare înființarea companiei independente Daimler Truck Holding AG, care se va ocupa de operațiunile cu autobuze și camioane.

Separarea Daimler Truck Holding AG de compania mamă Daimler AG a fost aprobată de 99,90% dintre reprezentanții acționarilor.

Acționarii Daimler au votat înființarea Daimler Truck Holding AG

De asemenea, 99,89% dintre acționari au fost de acord cu schimbarea numelui Daimler AG în Mercedes-Benz Group AG, cu începere de la 1 februarie 2022. Grupul va continua operațiunile cu autoturisme și vehicule comerciale ușoare, reunind mărcile Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach și Mercedes-EQ.

Doi membri actuali ai Consiliului de Supervizori ai Daimler, Marie Wieck și Joe Kaeser, vor renunța la aceste poziții și se vor alătura supervizorilor Daimler Truck Holding AG.

Aproximativ 3.000 de persoane au participat, virtual, la Adunarea Generală Extraordinară a acționarilor Daimler AG. În total a fost reprezentat 56,45% din capitalul partajat.

VEZI ȘI: Camionul electric Mercedes eActros, testat la înălțime în Tirolul de Sud

Aprobarea acționarilor era ultimul pas necesar pentru separarea Daimler Truck de Daimler AG, care este plănuită a se produce până la finalul acestui an. Acționarii Daimler AG vor primi 65% din noua Daimler Truck, care va fi listată la bursă ca o companie independentă. Daimler AG va reține un pachet minoritar de 35%.

Cu listarea la Bursa de la Frankfurt, acționarii Daimler AG și Daimler Truck Holding AG vor avea oportunitatea de a decide independent asupra investițiilor în cele două companii.

Daimler Truck va deveni liderul pieței mondiale în domeniul vehiculelor comerciale grele, cu aproximativ 100.000 de angajați (din care 17.000 pentru Daimler Buses) în cele peste 35 de fabrici din toată lumea.

Din aceeași categorie...

Back to top button