In FocusTop News

Acțiune comună de control derulată de autoritățile din Germania și Olanda

Au fost verificate peste 1.500 de vehicule comercale și aproximativ 3.000 de persoane.

Pe 14 și 15 aprilie, autoritățile germane și olandeze au derulat o acțiune comună de control a traficului greu, pe autostrăzile A30 și A31, în zona dintre Aachen (Germania) și Dollard (Olanda).

În cadrul acțiunii de control, derulată pe 14 și 15 aprilie, au fost verificate peste 1.500 de vehicule comercale și aproximativ 3.000 de persoane. Printre cei verificați s-a numărat și șoferul unui camion frigorific care a fost oprit pe A30 la Bad Bentheim.

Acțiune comună de control derulată de autoritățile din Germania și Olanda

Șoferul venea din Olanda și transporta pește și fructe de mare. Conform documentelor și autorizațiilor acesta putea să transporte doar o cantitate de 3.500 de kilograme, dar în schimb camionul frigorific fusese încărcat cu marfă care cântărea 7.150 de kilograme.

Șoferului a fost amendat cu suma de 500 de euro și i s-a interzis să-și continue drumul spre Cehia, până când nu descărca o parte din marfă. În noapte de miercuri spre joi s-a prezentat la poliția din Osnabrück cu camionul gol, declarând că toată marfa a fost preluată de un camion mai mare. Polițiștii i-au permis să-și continue drumul, dar șoferul a fost oprit joi dimineața de o altă echipă de control a BAG.

Agenții de control au constatat că șoferul transporta fix aceeași marfă, cu aceleași documente și cu o greutate de 7.150 de kilograme. Aceștia l-au amendat cu 1.000 de euro. Prins pentru a doua oară, șoferul a declarat că a descărcat marfa într-un punct intermediar, s-a prezentat la poliție cu camionul gol și apoi a reîncărcat marfa. Acesta a spus că nu a avut altă soluție, compania angajatoare anunțând-ul că nu va trimite un alt camion.

VEZI ȘI: Se înmulțesc acțiunile de control comune pe teritoriul Germaniei

În aceste condiții, agenții BAG au chemat inspectorii sanitori pentru a verifica produsele congelate pentru că șoferul nu a respectat condițiile de depozitare și alimentele nu au mai stat la temperaturile recomandate timp de câteva ore bune. Agenții BAG i-au interzis din nou șoferului să-și continue drumul și au anunțat că vor face cercetări suplimentare și la sediul companiei.

În cadrul acțiunii de control s-au constatat peste 500 de încălcări ale legislaței în vigoare, 11 persoane fiind duse în arest preventiv, iar 8 șoferi nu aveau dreptul de a conduce. Polițiștii germani și cei olandezi au confiscat 41 de obiecte periculoase, printre care trei cuțite, un pistol cu muniția aferentă și o bâtă de baseball. De asemenea au descoperit trei șoferi cu permise false, dar și trei autoturisme încărcate pe un transport care erau declarate furate.

Printre cele mai frecvente probleme tehnice la camioane au fost constatate problemele la sistemul de frânare, la direcție și gradul de uzură al anvelopelor. În total, în cele două zile de control, 45 de camioane au fost scoase din trafic până la remedierea problemelor tehnice.

Din aceeași categorie...

Back to top button