ȘtiriTop News

Acțiune de control a camioanelor efectuată de poliția din Osnabrück

Au fost reținute depozite garanție de aproximativ 3.000 de euro și au inițiate proceduri de sechestru a bunurilor în valoare de alte câteva mii de euro.

Joi, 6 mai, poliția din Osnabrück a organizat o acțiune de control a camioanelor pe A30, lângă Bissendorf, la care au participat aproximativ 20 de ofițeri.

Din cele 66 de camioane verificate, jumătate au avut probleme, iar în 13 cazuri, agenții de poliție le-au interzis șoferilor să-și mai continue drumul.

Acțiune de control a camioanelor efectuată de poliția din Osnabrück

Încălcările constatate au fost împărțite în unsprezece defecte tehnice, șapte din cauza supraîncărcării – în unele cazuri cu 30% peste limita maximă admisă. În alte șapte cazuri, agenții de poliție au constatat că încărcătura nu era asigurată în mod adecvat. De exemplu, un camion încărcat cu 15 tone de plasă de oțel avea marfa fixată în doar 6 chingi în loc de 46 de chingi.

Alte abateri au fost legate de depășirea lungimii sau la legislația rutieră.

VEZI ȘI: Danemarca crește siguranța inspecțiilor tehnice în trafic a camioanelor

Cel mai grav caz a fost al unui camion care venea din Marea Britanie și avea ca destinație Polonia via Olanda și Germania. Acesta era încărcat cu mai multe stivuitoare, având o greutate totală de peste 30 de tone. La o verificare mai atentă, agenții de control au sesizat că trei din cele șase discuri de frână ale remorcii erau deteriorate, ceea ce făcea ineficientă frânarea. De asemenea, cadrul șasiu era într-o condiție tehnică care nu permitea utilizarea remorcii pe șosea. În plus, marfa transportată era inadecvat securizată.

Acțiune de control a camioanelor efectuată de poliția din Osnabrück

Oficialii poliției din Osnabrück a caracterizat camionul ca fiind o ”bombă cu ceas care, din fericire, a fost scoasă din circulație înainte ca ceva mai rău să se fi întâmple”.

Grupul regional de control al Departamentului de Poliție din Osnabrück este format din ofițeri de poliție care sunt experți în domeniul monitorizării camioanelor și desfășoară numeroase activități de control pe tot parcursul anului – de la Insulele Frisiei de Est până la Pădurea Teutoburg – pentru a crește siguranța rutieră.

Din aceeași categorie...

Back to top button