Acțiune de control a traficului de mărfuri periculoase pe A 2 în Germania

Acțiune de control a traficului de mărfuri periculoase pe A 2 în Germania
Miercuri, 15 ianuarie 2020, polițiștii rutieri de lângă Gelsenkirchen au verificat traficul de mărfuri periculoase pe autostrada A 2.

Printre vehiculele oprite la control de către ofițerii de poliție germani s-au aflat și două camioane încărcate cu marfă periculoasă.

Acțiune de control a traficului de mărfuri periculoase pe A 2 în Germania

Primul camion, condus de un șofer olandez de 42 de ani, transporta în remorcă saci Big Bag plini cu mărfă periculoasă. Aparent, mai mulți saci s-au rupt pe părțile laterale în timpul încărcării, astfel că, materialul solid, caustic, curgea pe podeaua remorcii și pe șosea.

Al doilea camion, condus de un șofer spaniol de 59 de ani, efectua un transport internațional de deșeuri periculoase din Spania spre Germania. La verificarea încărcăturii, s-a constatat că sacii Big Bag în care era transportată marfa s-au înclinat în față, strivind bidoanele cu deșeuri caustice și toxice, din care a început să curgă un lichid negru pe șosea.

Ambii șoferi au primit permisiunea de a-și continua călătoria după ce și-au asigurat încărcăturile. În astfel de cazuri, șoferii și transportatorii riscă amenzi de câteva mii de euro.

VEZI ȘI: Danemarca introduce salariu minim pentru operațiuni de cabotaj

Tot în cadrul controlului, polițiștii au oprit și un camion condus de un șofer turc de 42 de ani. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta a încălcat legislația privind timpii de condus și odihnă. Mai mult, îi lipseau mai multe documente și nu a putut face dovada pregătirii în mod corespunzător în conformitate cu legea privind calificarea șoferului profesionist.

Pentru această problemă, clientul său bulgar a trebuit să plătească o amendă-garanție de 10.000 de euro, pentru că și-a încălcat datoria de supraveghere și control.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.