Știri

Acțiune de control care a vizat consumul de alcool și respectarea interdicției repausului săptămânal în cabină

Duminică, 25 august 2019, poliția germană și BAG au efectuat un control comun, pe autostrada A 7, care a vizat consumul de alcool și respectarea interdicției repausului săptămânal în cabină.

Reprezentanții poliției germane și cei ai Biroului Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) au derulat, duminică 25 august, o acțiune comună de control în parcările Petersberg și Bad Hersfeld de pe A7, care a vizat consumul de alcool și respectarea interdicției repausului săptămânal în cabină.

Acțiune de control care a vizat consumul de alcool și respectarea interdicției repausului săptămânal în cabină

În total, au fost controlate 41 de camioane, obiectivele principale ale acestei acțiuni de control fiind consumul de alcool și respectarea timpilor de condus și odihnă.

Cele patru echipe comune care au efectuat controale în cele două parcări au constatat că în peste 60% din cazuri șoferii au consumat alcool în perioada de odihnă, iar în 6 cazuri poliția le-a interzis șoferilor să plece la ora programată.

Concentrația de alcool în sânge a fost între 0.6 și 2.20 la mie, cea mai mare concentrație fiind depistată la un șofer ucrainean, în vârstă de 47 de ani, care lucra pentru o companie din Lituania.

VEZI ȘI: Belgia. Toleranță zero pentru șoferii începători prinși conducând sub influența alcoolului

Toți cei depistați cu o alcoolemie peste limita legală au putut pleca mai departe doar după ce valorile în aerul respirat au ajuns la 0.0 la mie.

Reprezentanții BAG au verificat efectuarea corectă a perioadelor de repaus și odihnă pe toată durata unei săptâmâni. În urma controlului șase șoferi și companiile pentru care lucrau au fost amendați cu câte 1500 de euro, fiecare.

Acțiunea de control va fi repetată cel puțin o dată pe lună până la finalul anului.

Din aceeași categorie...

Back to top button