Știri

Acțiune sindicală de informare a șoferilor de camion străini în Franța

Acțiune sindicală de informare a șoferilor de camion străini la principalele puncte de frontieră ale Franței cu Italia, Germania și Spania.

Pe 21 noiembrie 2017, mai multe sindicate ale lucrătorilor din transport din Franța au organizat o acțiune sindicală de informare a șoferilor de camion străini la principalele puncte de frontieră cu Italia, Germania și Spania.

Acțiune sindicală de informare a șoferilor de camion străini în Franța

Astfel, principalele sindicate din Franța, coordonate de ETF, au început o campanie împotriva schimbărilor aduse timpilor de condus și odihnă prezentate de Comisia Europeană în cadrul Pachetului de Mobilitate, considerate ca fiind împotriva șoferilor de camion.

De asemenea, protestatarii mai susțin că șoferii de camion străini când lucrează în Franța, trebuie să aibă aceleași drepturi, exact ceea ce susține și președintele Macron.

VEZI ȘI: UTA va oferi un nou dispozitiv de bord compatibil cu EETS

În urma acțiunii, traficul în zona tunelului Frejus a fost blocat, astfel că, peste 180 de camioane au fost parcate în amonte de stația de taxare Saint-Michel-de-Maurienne.

Pentru a evita eventuale tulburări majore ale traficului, prefectul zonei Frejus le-a cerut organizatorilor să suspende acțiunea în cazul în care zona de parcare depășește limita de 200 locuri.

În perioada viitoare, alte acțiuni sindicale de informare vor avea lor și în alte puncte de trecere a frontierei.

Din aceeași categorie...

Back to top button