Știri

Acțiune specială a BAG privind manipularea tahografului

Mai bine de un sfert din camioanele controlate de BAG în cadrul unei acțiuni speciale aveau tahograful manipulat.

Bundesamt für Güterverkehr (BAG) continuă să se concentreze în depistarea în trafic a camionagiilor care utilizează sisteme de manipulare a tahografului.

Cea mai recentă acțiune specială a BAG privind manipularea tahografului, parte a controalelor speciale europene ale organizației de control Eurocontrôle Route (ECR), a avut loc la începutul lunii aprilie 2017, la Raum Ostbayern (Regensburg).

În acțiunea specială de control au fost implicați cinci experți proveniți de la birouri regionale ale BAG.

În urma acțiunii, 52% din totalul vehiculele controlate au fost sancționate, iar mai bine de un sfert din acestea (32%) aveau tahograful manipulat.

VEZI ȘI: Noile inițiative propuse de CE au stârnit controverse în rândul transportatorilor

În ceea ce privește manipularea tahografului, trebuie subliniat faptul că patru dintre camioane aveau sisteme electronice extrem de sofisticate, care manipulau tahograful prin telecomandă.

O parte dintre camioane au fost descoperite cu urme vizibile de utilizarea a magnetului la generatorul de impulsuri, calibrare inadecvată a tahografului, dar și sigilii rupte de pe acestea. Toate cazurile au fost sancționate cu amenzi, conform legislației germane.

În toate cazurile a fost interzisă continuarea drumului de către șofer, autoritățile de control colectând un număr considerabil se sisteme de manipulare a tahografelor.

Datorită numărului mare de încălcări constatate BAG a anuțat că va continua să pună un accent deosebit pe subiectul manipulării tahografului.

Pe când și la noi măcar o dată la 3 luni o acțiune specială de control pe manipularea tahografului?

ISCTR, ai legătura!

Din aceeași categorie...

Back to top button