In Focus

Acțiune TISPOL de combatere a consumului de alcool și droguri la volan

TISPOL a coordona o acțiune de control în vederea depistării șoferilor care conduc sub sub influența alcoolui și drogurilor.

Începând de astăzi, 9 decembrie și până pe 16 decembrie, TISPOL va coordona o acțiune de control, în care sunt implicați ofițerii de poliție din toate statele UE, și care vizează conducerea sub influența alcoolui și drogurilor.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

”Pe lângă faptul că este ilegal, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau drogurilor este și periculoasă. Șoferii cu o concentrație de alcool peste limita admisă vor experimenta o diminuare a reacțiilor, o apreciere greșită a vitezei și coordonare redusă”, spune Volker Orben, președintele TISPOL.

Consumul de droguri la volan o amenințare
Ofițerii din toată Europa sunt conștienți în special de frecvența din ce în ce mai mare de conducere sub influența drogurilor, în special în rândul șoferilor tineri.

În multe cazuri, aceștia par a nu fi conștiente de pericole la care se expun și banalizează consumul de droguri la volan. Nu consideră că siguranța lor poate fi afectată mult timp după ce au luat un medicament – uneori mai mult de o săptămână după.

VEZI ȘI: Amazon nevoit să ofere condiții șoferilor care așteaptă la depozitul din Eggolsheim

“În cazul în care consumați droguri în scop recreațional, atunci nu vă mai urcați la volan, iar dacă ați luat anumite medicamente, prescrise sau cumpărate direct din farmacie, citiți contraindicațiile. Dacă printre acestea este și condusul unui vehicul, atunci nu vă urcați la volan”, spune Paolo Cestra.

Dacă aveți vreo îndoială cu privire la compatibilitatea unui medicament cu șofatul, atunci sfatul nostru este să consultați un medic înainte de a vă urca la volan.

Câteva sfaturi pentru a rămâne în siguranță:

  • Abilitatea de a conduce în siguranță este afectată chiar și de o cantitate mică de alcool.
  • Nimeni altcineva nu te poate obliga să conduci dacă au consumat alcool sau droguri. Este o alegere pe care o faci singur. De aceea, te rugăm să te asiguri că faci alegerea în siguranță. Așadar, dacă ai băut, nu conduce! Iar dacă trebuie să conduci, atunci nu bea. Simplu!
  • Nu vă urcați într-o mașină dacă suspectați că șoferul a consumat alcool sau droguri. Luați o decizie responsabilă și sunați imediat poliția.

Din aceeași categorie...

Back to top button