Acțiuni ample de control privind greutatea maximă admisă în zona Bochum

Acțiuni ample de control privind greutatea maximă admisă în zona Bochum
Poliția germană din Bochum a constatat 162 de încălcări ale legislației la un control a traficului greu, care a vizat printre altele și depășirile în ceea ce privește greutatea maximă admisă.

Poliția din Bochum, autoritățile din orașul Witten, reprezentanții BGL și agenții vamali din Hagen au derulat, începând cu 23 iunie, o amplă acțiune de control pentru a depista transportatorii care circulă pe drumurile din Germania cu supratonaj.

Acțiuni ample de control privind greutatea maximă admisă în zona Bochum

Primul vehicul controlat a fost și oprit imediat din circulație. Vehiculul de 4.5 tone avea o greutate suplimentară de 1.5 tone de legume (cartofi, ceapă și pepeni), depășind astfel cu 30% capacitatea maximă de încărcare. În afara amenzii, șoferului i s-a interzis să-și continue drumul până când surplusul de marfă nu a fost mutat într-un alt vehicul.

În total, au fost constatate 162 de încălcări ale legislației. Agenții de control au verificat greutatea maximă admisă a vehiculelor comerciale, dar au fost înregistrate și încălcări ale legislației în ceea ce privește viteza, timpii de condus și odihnă, iar mai puțin de 50% dintre camioanele verificate aveau marfa încărcată și asigurată corespunzător.

De asemenea, au fost oprite din circulație 10 camioane cu grave defecțiuni tehnice, încărcate și cu cantități mai mari de marfă, abaterile fiind cuprinse între 500 de kilograme și 2 tone.

VEZI ȘI: Cifra de afaceri a companiilor de transport franceze a scăzut cu 40%

În 14 cazuri au fost constatate încălcări ale legislației în ceea ce privește contractele de muncă, în alte 14 cazuri au fost nereguli în ceea ce privește timpii de condus și odihnă, iar în două cazuri șoferii nu aveau permise de conducere pentru categoria de vehicul pe care-l conduceau.

În ceea ce privește controalele radar, 142 de camioane au fost depistate cu o viteză peste limita legală perminsă, iar 9 șoferi au rămas fără carnetul de conducere. Poliția germană din Bochum a anunțat repetarea acestor acțiuni de control în fiecare săptămână, până în luna august, procentajul de încălcări ale legislației fiind de peste 65% la vehiculeele controlate.

Follow #infotrucker