Acțiuni de control a traficului de mărfuri în acest weekend pe A24, în Germania

Acțiuni de control a traficului de mărfuri în acest weekend pe A24, în Germania
În acest weekend, poliția germană și BAG-ul din regiunea Ratzeburg vor derula acțiuni de control a traficului de mărfuri pe A24, zona Gudow (Germania).

Începute pe 28 mai, acțiunile de control a traficului de mărfuri vor continua pe tot parcursul acestui weekend (29 – 31 mai), punctul principal fiind parcarea Gudow, de pe autostrada A24 din Germania.

Acțiuni de control a traficului de mărfuri în acest weekend pe A24, în Germania

Poliția și BAG-ul au decis să prelungescă acțiunile de control a traficului de mărfuri care circulă în această zonă după ce jumătate dintre vehiculele controlate joi, 28 mai, au avut nereguli. În intervalul orar 12:00 – 18:00 au fost controlate 50 de vehicule de marfă, dintre care 25 n-au mai putut să-și continuie călătoria.

Printre vehiculele controlate s-au numărat și două care erau înmatriculate în Polonia. Primul avea cu 43% peste greutatea maximă admisă pe axe, șoferul, în vârstă de 40 de ani, fiind amendat cu 265 de euro. De asemenea, i s-a interzis plecarea mai departe până când nu a descărcat marfa suplimentară.

Cel de-al doilea, condus de un șofer de 53 de ani, cântărea peste 4.5 tone în locul celor 3.5 tone. Și acesta a primit o amendă de 265 de euro și a fost nevoit să descarce din marfă pentru a putea pleca mai departe.

VEZI ȘI: Cefin Trucks devine service autorizat pentru autoutilitarele ușoare Ford

În afara problemelor legate de excesul de greutate, polițiștii au constatat neereguli și la documentele de transport sau la respectarea timpilor de condus și odihnă. Ținând cont de numărul mare de încălcări ale legislației, agenții de control au decis să prelungească această acțiune pe tot parcursul acestui weekend.

Cei 15 agenți de control au ca obiectiv principal verificarea excesului de greutate și infracțiuni privind documentele de transport.

Follow #infotrucker