In Focus

Acțiuni de control a transporturilor agabaritice pe A7 și A44, în Germania

Poliția din Nordhessen a derulat o serie de acțiuni de control a transporturilor agabaritice pe A7, A44 și în zona metropolitană Kassel, după ce s-au înmulțit incidentele pe rutele autorizate pentru acest tip de transport.

În perioada 03 martie – 10 martie, direcția de siguranță a traficului și servicii speciale a poliției din Nordhessen (Germania) a derulat o serie de acțiuni de control, pe autostrăzile A7, A44, dar și și în jurul zonei metropolitane Kassel. Obiectivul principal a fost de a verifica respectarea legislației privind transporturile agabaritice, precum respectarea rutelor, a dimensiunilor (lățime și lungime), a greutății, dar și a vizibilității camionului în trafic.

Acțiuni de control a transporturilor agabaritice pe A7 și A44, în Germania

În prima zi de control, pe 3 martie, polițiștii au oprit un trasport agabaritic pe A44, în zona punctului de ieșire Kassel-West, care avea o masă totală de aproximativ 50 de tone. Pe această rută masa maximă admisă era de doar 40 de tone, transportul agabaritic trecând și peste podul Berghäuser, un pod cu limitări stricte în privința greutății. Șoferul nu avea voie să circule pe această rută și nu a fost lăsat să-și continue drumul. De asemenea, polițiștii au constatat o serie de defecțiuni ale sistemului de iluminare și că traseul transportului nu dispunea de toate aprobările necesare. Polițiștii au somat compania transportatoare să refacă autorizațiile și șoferul a plecat de acolo doar pe data de 11 martie.

În cadrul celei de-a doua acțiuni de control, pe 4 martie, polițiștii au oprit pe A7, în zona Homberg/ Efze, un transport agabaritic cu o lungime suspectă. La verificări s-a constatat că nici acesta nu respecta datele pentru care compania de transport avea autorizație și polițiștii i-au interzis șoferului să-și continue drumul.

În plus, polițiștii i-au cerut șoferului să demonteze toate barele suplimentare de protecție de pe capul tractor, altele decât cele prevăzute în fișa de omologare a vehiculului, considerând că sunt un pericol major pentru pietoni și alte vehicule în cazul unei coliziuni. Pe lângă interdicția de a continua călătoria, polițiștii au deschiș și un dosar privind infracțiunile administrative împotriva șoferului și a companiei de transport. Și în acest caz, camionul a plecat mai departe abia peste o săptămână.

VEZI ȘI: Amenzi de aproape 50.000 de euro pentru încălcări privind cabotajul în Germania

În aceeași zi, echipele de control au oprit un transport agabaritic pe strada Holländischen, din orașul Kassel. Vehiculul avea o lățime de 3 metri, față de lățimea maximă permisă de 2,55 metri. Și în acest caz i s-a cerut șoferului să remedieze problema și atât el, cât și compania de transport au fost amendați.

Tot în această zonă, în timpul controalelor din 5 martie, a fost orit un transport agabaritic care transporta vehicule blindate. Vehiculul de transport avea însă doar 9 axe, față de cele 10 necesare, ceea ce însemna o depăsire a greutății pe fiecare ax și o încălcare a prevederilor din autorizația de transport. Și în acest caz șoferul și compania de transport au fost amendați.

În ultima zi de control, pe 10 martie, agenții de poliție au controlat o automacara care în locul masei maxime totale aprobate de 40 de tone ajungea la 48 de tone. În plus, șoferul vehiculului vorbea la telefon în timp ce conducea. La verificările ulterioare s-a constatat și că autorizația pentru transport agabaritic a companiei expirase încă din luna mai 2020.

Acțiuni de control a transporturilor agabaritice pe A7 și A44, în Germania

Astfel, vehiculul a circulat aproape un an fără autorizație. Șoferului i s-a interzis continuarea drumului, iar automacaraua a fost transportată pe o platformă la un service din apropiere pentru recertificarea TÜV, care expirase de asemenea. Și în acest caz șoferul și compania de transport au fost amendați, în cazul companiei fiind deschis și un dosar pentru mai multe încălcări ale legislației transporturilor agabaritice.

În urma numeroaselor probleme descoperite în rândul transporturilor agabaritice, poliția din Nordhessen a notificat asociațiile BAG și BGL care vor derula verificări amănunțite ale companiilor implicate. De asemenea, pentru următoarele 3 luni au fost programate mai multe acțiuni de control ale transporturilor agabaritice la nivel național.

Din aceeași categorie...

Back to top button