Acțiuni de control care vizează siguranța camioanelor și autocarelor la nivelul Uniunii Europene

Acțiuni de control care vizează siguranța camioanelor și autocarelor la nivelul Uniunii Europene
Începând de astăzi, 22 iulie 2019, la nivelul Uniunii Europene sunt derulate acțiuni de control care vizează siguranța camioanelor și autocarelor.

Coordonată de TISPOL, acțiunea derulată timp de o săptămână de polițiile rutiere a 27 de state membre UE, vizează controale variate privind siguranța care se concetrează pe respectarea vitezei, consumul de alcool și droguri, utilizarea centurii de siguranță, încălcări ale timpilor de condus și odihnă, depășiri ale greutății maxime, mărfuri periculoase și legalitatea documentelor.

Acțiuni de control care vizează siguranța camioanelor și autocarelor la nivelul Uniunii Europene

Oprirea în trafic a șoferilor pentru inspecție le va oferi posibilitatea ofițerilor de poliție să efectueze și alte verificări specifice privind siguranța.

Spre exemplu, ofițerii vor putea detecta și trata infracțiunile ce privesc imigrația ilegală și traficul de ființe umane, persoanele căutate, deținerea de droguri, armele de foc, bunurile furate și alte infracțiuni.

În sezonul de vară, mii de cetățeni călătoresc cu mașina spre destinația lor de vacanță sau spre acasă. Valorile crescute ale traficului greu de mărfuri și utilizarea autocarelor pe distanțe lungi în timpul concediilor crește, de asemenea, densitatea traficului și creează un risc crescut de accidente.

VEZI ȘI: Noua cabină Globetrotter XXL oferă confort sporit șoferilor de cursă lungă

Polițiștii vor acorda o atenție deosebită atât timpilor de condus și odihnă, pentru a se asigura că șoferii profesioniști s-au odihnit corespunzător, iar mărfurile acestora sunt bine ancorate.

Aceștia vor verifica dacă autocarele sunt echipate corespunzător cu ciocane pentru spargerea geamului în caz de urgență, precum și de funcționarea corespunzătoare a trapelor acționate electric. La urma urmei, acestea pot minimiza consecințele negative în cazul unui accident.

De asemenea, aceștia vor monitoriza și sancționa șoferii care utilizează telefonul mobil în timpul mersului. În plus, față de sancțiuni, ofițerii vor exprima sfaturi în legătură cu siguranța, cum ar fi purtarea centurii de siguranță.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.