Știri

Acțiuni de control privind păstrarea distanței între vehicule, în special la camioane

Poliția germană efectuează până la finalul lunii august controale pe A6, care vizează păstrarea distanței între vehicule, în special la camioane.

După rezultatele înregistrate în cadrul acțiunii de control din 24 august, în zona Herrieden, poliția germană a decis să continue controalele care vizează păstrarea distanței între vehicule, în special la camioane, până la finalul lunii august.

Acțiuni de control privind păstrarea distanței între vehicule, în special la camioane

În cadrul primei acțiuni de control, desfășurată luni 24 august, în patru ore de control au fost depistați 30 de șoferi de camion care nu respectau distanța minimă impusă față de vehiculul din față.

Numărul mare de cazuri înregistrat într-un timp atât de scurt a convins polițiștii că este nevoie de intervenții mai fereme în zonă și au prelungit acțiunea de control până miercuri.

La acțiunea de miercuri, 26 august, poliția din Ansbach a înregistrat 50 de încălcări ale legislației în doar trei ore. Obiectivul principal al acestei acțiuni de pe A6 a fost să prevină creșterea numărului de accidente în care sunt implicate camioane pe o zonă cu un grad mare de risc.

Conform Codului Rutier din Germania, șoferii de camion trebuie să păstreze, pe autostradă, o distanță de minimum 50 de metri până la vehiculul din față, ceea ce s-a constatat că nu este cazul. Șoferii opriți au fost amendați cu sume de trei cifre și un punct pe carnet, dar în același timp li s-au explicat și care sunt consecințele acțiunilor lor.

VEZI ȘI: Numărul șoferilor de camion prinși beți sau drogați la volan este în creștere

Acestora li s-au prezentat o serie de clipuri cu incidente care au fost cauzate pentru că șoferii nu au respectat distanța și li s-a oferit posibilitatea de a urma cursuri de conducere defensivă și de siguranță rutieră pentru șoferii de camion organizate de specialiștii ADAC.

Costul unui astfel de training, care durează o zi sau două, iar prețurile pornesc de la 200 de euro. Dacă șoferii amendați în trafic în cadrul acestor acțiuni vor urma aceste cursuri în următoarele trei luni vor avea o reducere în cuantumul amenzii primite.

În cadrul controlului, poliția a constatat că două treimi dintre șoferii amendați erau din Europa de Est. Ținând cont de numărul mare de abateri înregistrate, reprezentanții poliției din Asnbach au anunțat controale săptămânale pe A6 până la finalul anului.

Din aceeași categorie...

Back to top button