Acțiuni de protest anunțate de sindicatele lucrătorilor din transport la frontierele Belgiei

Acțiuni de protest anunțate de sindicatele lucrătorilor din transport la frontierele Belgiei

Sindicatele lucrătorilor din transport au anunțat că vor protesta pe 7 ianuarie 2019 împotriva planurilor Comisiei Europene de modificare a perioadelor de condus și odihnă pentru șoferii de camion și autocar.

Cei care tranzitează la începutul săptămânii viitoare Belgia, trebuie să țină seamă de faptul că sindicatele lucrătorilor din transport au anunțat proteste la frontierele țării.

Pentru a informa ceilalți șoferi profesioniști despre nemulțumirile lor, sindicatele lucrătorilor din transport vor organiza acțiuni de protest luni, 7 ianuarie 2019 între orele 7.00 și 9.00 la frontiera de la Rekkem (Flandra de Vest), Kortrijk (Flandra de Vest) și Lille (Franța), respectiv frontierele de la Meer (Antwerpen) și Maasmechelen Limburg), anunță vrt.be.

Europa dorește să le permită șoferilor profesioniști să-și petreacă repausul săptămânal normal în cabina camionului, ceea ce nu este permis în prezent, prin Reg. 561/2006. Acest lucru este susținut și de o parte dintre asociațiile de transport din Europa de Est, printre care și România.

De asemenea, se dorește ca un șofer de autocar să poată conduce până la 12 zile în transportul național fără a efectua repausul săptămânal normal, ceea ce în prezent este permis doar în transportul internațional ocazional.

Oboseala la volan ucide
Sindicatele belgiene ACV și BTB-ABVV avertizează asupra consecințelor propunerilor pe care Comisia Europeană vrea să le prezente Parlamentului European în cursul lunii ianuarie.

VEZI ȘI: Vlantana testează primul camion alimentat cu CNG din Lituania

Astfel, în cazul în care șoferii de camion și autocar vor trebui să conducă mai mult timp fără a se mai odihni atât timp cât este necesar, vor pune în pericol atât siguranța lor, cât și a celorlalți utilizatori ai drumurilor.

Deși protestele ar putea duce la întârzieri, organizatorii spun că nu intenționează să blocheze autostrăzile.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.