Poliția germană intensifică acțiunile de control la frontiera cu Franța și Luxemburg

Poliția germană intensifică acțiunile de control la frontiera cu Franța și Luxemburg
Poliția germană a început pe 24 aprilie o acțiune amplă de control la frontiera cu Franța și Luxemburg, care se va derula pe o perioadă de cel puțin trei luni.

Obiectivul aceste acțiunii de control este de a combate intrarea neautorizată a persoanelor și reducerea contrabandei pe ruta de migrație din vestul Mediteranei.

Poliția germană intensifică acțiunile de control la frontiera cu Franța și Luxemburg

Acest traseu continuă să fie cea mai accesibilă rută de migrație către Europa.

Ruta dinspre vestul Mediteranei vine dinspre Spania și Franța până în Germania și apoi către Țările Scandinave. În principal sunt cetățeni afgani, dar, recent, s-a intensificat și transitul cetățenilor din numeroase state din vestul Africii.

Migranții au propriile obiective care se bazează pe stimulente materiale, relații de familie, limbă, oportunități de relocare sau pe piața forței de muncă și în funcție de acestea își stabilesc traseul și țara în care doresc să ajungă.

Prin urmare, poliția germană se concentrează în principal pe depistarea migranților care doresc să intre sau se află deja pe teritoriul Germaniei fără permisiune.

În acest context, Poliția Federală nu numai că înregistrează identitatea migranților pe baza documentelor și a amprentelor digitale, ci încearcă să clarifice și situația acestora din punct de vedere legislativ.

VEZI ȘI: BYD, VDL și Solaris în topul producătorilor de autobuze electrice din Europa în 2018

În urma controlului, poliția federală a arestat o persoană pentru vătămare corporală, a descoperit o persoană căutată pentru două capete de acuzare și a inițiat alte 15 investigații privind încălcarea legislației de rezidență și a deținerii de arme.

Poliția germană avertizează șoferii de camion care circulă pe această rută să fie vigilenți și să anunțe prezența oricăror persoane suspecte care le solicită transportul sau orice alte servicii, dar fără să intre într-o altercație cu aceștia.

În zonă au fost mobilizate forțe semnificative de poliție care sunt pregătite să intervină, iar controalele vor fi intensificate în perioada următoare.

Follow #infotrucker