Active Reverse Control, sistemul de direcție activ auxiliar pentru semiremorci de la BPW

Active Reverse Control, sistemul de direcție activ auxiliar pentru semiremorci de la BPW
Producătorul de echipamente auxiliare pentru camioane și semiremorci BPW a prezentat câteva premiere în cadrul Bauma 2019 de la Munchen.

Una dintre aceste premiere se numește BPW Active Reverse Control și poate fi instalată extrem de ușor printr-un sistem simplu de tip Plug & Play, atât pe semiremorci, cât și pe trailerele cu platformă joasă.

Active Reverse Control, sistemul de direcție activ auxiliar pentru semiremorci de la BPW

Zonele de livrare cu spații generoase de manevră sunt un lux la care specialiștii din domeniul construcțiilor n-au decât să viseze. Pe șantierele din orașe, lucrurile sunt extrem de înguste, nu doar în ceea ce privește spațiul, ci și timpul necesar livrărilor.

Însă, cu noul sistem BPW Active Reverse Control, semiremorcile și trailerele cu platformă joasă pot fi manevrate mai sigur și mult mai facil prin intermediul sistemului de direcție activ auxiliar pe ultima axă.

Sistemul poate fi instalat în doar câteva ore și este disponibil și pentru remorcile mici.

Mulțumită caracteristilor acestui sistem activ, raza de bracaj scade dramatic, iar astfel, maneverele în zonele înguste devin mult mai ușor de realizat. Deși poate părea ciudat, BPW Active Reverse Control îmbunătățește considerabil timpii de operare.

VEZI ȘI: Parlamentul danez a aprobat creșterea limitei de viteză pentru camioane la 80 km/h

Cilindrul de direcție este montat pe axa autodirecționată, fiind acționat prin intermediul unei unității hidraulice. Direcția funcționează complet automat imediat ce șoferul selectează treapta pentru mersul înapoi.

Unitatea de comandă dispune de o serie de senzori care detectează automat direcția și unghiul de virare. În momentul în care autotrenul se deplasează cu față, sistemul devine inactiv.

Follow #infotrucker