Camioane

Actros F, cel mai accesibil cap tractor Mercedes-Benz (VIDEO)

Varianta ”funcțională” a lui Actros câștigă tot mai mulți clienți.

Este mai ieftin decât Actros, are oglinzi și panou de bord clasice, dar și o cabină mai mică. Acesta este Actros F, varianta mai simplă și foarte practică de cap tractor de la Mercedes-Benz.

Lansat în septembrie 2018, Mercedes-Benz Actros a introdus echipamente revoluționare pentru segmentul de camioane. Cu sisteme precum Multimedia Cockpit, MirrorCam sau Active Drive Assist (ADA), Actros a devenit de departe cel mai tehnologizat model european pentru transport internațional.

Actros F, cel mai accesibil cap tractor Mercedes-Benz (VIDEO)

VEZI ȘI: Modelele Mercedes-Benz Actros F și Edition 2 pot fi comandate și în România

Poate chiar prea tehnologizat. Mulți șoferi au considerat saltul spre viitorul digital un pic prea radical, iar cele mai multe reproșuri au fost legate de lipsa oglinzilor clasice. Producătorul a răspuns cu Actros F, o versiune simplificată, deci și mai ieftină.

Astfel, mulți vor fi tentați să folosească acest model pentru transport internațional, deși recomandările dealerului îl dau pe Actros F ca ideal pentru tranporturi interne și distribuție națională.

Actros F, cel mai accesibil cap tractor Mercedes-Benz (VIDEO)

Dar să vedem care sunt diferențele între Actros și Actros F. La exterior, principala diferență este prezența oglinzilor clasice. De asemenea, modelul funcțional vine și cu altă cabină, ceva mai mică. El poate fi echipată cu cabine StreamSpace și BigSpace (nu și GigaSpace), dar acestea sunt diferite de cele ale lui Actros.

Actros F, cel mai accesibil cap tractor Mercedes-Benz (VIDEO)Noua cabină este dezvoltată în Brazilia, are 2,5 metri lățime și este așezată ceva mai jos pe șasiu. Astfel, Actros F renunță la podeaua plată, dar și la o treaptă de intrare. Rezultatul este o cabină cu tunel motor de 12 cm. O versiune preferată de mulți șoferi, pentru a delimita foarte clar zonele în care se intră încălțat de spațiul de odihnă.

Și la interior, diferențele sunt notabile. În primul rând, panoul de bord este unul convențional. Opțional se pot comanda ecranul central de 10 inchi cu sistem de navigație, aer condiționat automat sau ultima versiune Predictive Powertrain Control. Deci confortul poate fi la locul său și în Actros F.

Actros F, cel mai accesibil cap tractor Mercedes-Benz (VIDEO)

Modelul Actros F este disponibil în versiuni cap-tractor 4×2, 6×2, 6×4 (18-26 de tone). Și opțiunile de motorizare sunt diverse: OM470 (326, 360, 394, 428 sau 455 CP) sau OM 471 (421, 449, 476, 510 sau 530 CP). Astfel, există mari șanse ca F să nu vină în România de la Funcțional, ci de la Flote.

Din aceeași categorie...

Back to top button