SustenabilitateTop News

Actros MP3 revine sub forma unui camion electric

Compania austriacă Herbert Temmel GmbH Spedition und Logistik a început să testeze un camion Mercedes Actros MP3 vechi de 10 ani, transformat în camion electric de compania e-troFit GmbH.

Compania germană e-troFit își propune să ofere versiuni economice de camioane electrice, care în prezent sunt de 3-4 ori mai scumpe decât vehiculele similare diesel.

Actros MP3 revine sub forma unui camion electric

Metoda aleasă este recondiționarea unui camion diesel vechi și echiparea acestuia cu un sistem de propulsie fără emisii. Kitul de electrificare (motor electric, baterii, cabluri și sisteme de control) montat pe modelul Actros MP3, care la baza era un diesel Euro V, respectă ISO 26262, cel mai înalt standard de siguranță funcțională în industria auto.

Producătorul susține că vehiculele convertite la electricitate au aceleași performanțe ca cele noi și că pot fi folosite fără nicio problemă cel puțin 8 ani din momentul achiziției.

Metoda nu este doar economică, ci și ecologică. Astfel, doar prin neconstruirea unui șasiu de camion nou se evită emiterea a 37 de tone de CO2 în atmosferă.

VEZI ȘI: Camioanele Hyundai cu hidrogen au parcurs peste 1 milion de kilometri, în Elveția

E-troFit își propune să înceapă să producă și alte camioane electrice începând din primul trimestru al anului viitor. Modelul de pre-serie, care a primit toate aprobările pentru a circula pe drumurile publice, este acum în faza de teste de durată în operațiuni reale.

”Camioanele electrice sunt ideale pentru anumite aplicații și o alegere mai bună pe termen mediu, în special în zonele urbane. Utilizăm vehiculul pe distanțe scurte, între puncte fixe, așa că am optat pentru o baterie de doar 120 kWh”, a declarat Günther Bulla, manager de transport la Temmel.

Sistemul de propulsie al e-troFit este unul modular, bateria putând avea o capacitate netă de 240, 300 sau chiar 700 kWh, în funcție de aplicația dorită.

Actros MP3 revine sub forma unui camion electric

Din aceeași categorie...

Back to top button