Actualul Guvern a anunțat că pregătește o taxă de primă înmatriculare pentru mașini

Actualul Guvern a anunțat că pregătește o taxă de primă înmatriculare pentru mașini

Noul Guvern al țării a făcut un anunț surprinzător cu privire la posibila introducere a unei taxe auto de primă înmatriculare.

„Trebuie să fie percepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicție cu reglementările la nivel european”, a declarat Ludovic Orban.

Am menționat la început că anunțul este unul surprinzător, în contextul în care toate formele de taxă auto introduse în țară începând cu 2007 au fost declarate ca fiind ilegare de reprezentanții Uniunii Europene.

În același timp, UE a decis ca taxele cerute proprietarilor să fie restituite.

Mai mult decât atât, din 1 februarie 2017, data în care a fost eliminat timbrul de mediu (ultima taxă auto) Guvernele au încercat să vină cu o soluție pentru o taxă care să respecte legislația europeană, însă până acum aceasta nu a fost identificată.

VEZI ȘI:  Waberer’s încearcă să-și reducă costurile operaționale prin restructurarea flotei

„Aceasta este taxă indirectă. Ea poate fi gândită și ca un impozit pe proprietate variabil, dar și aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun și repet când vom ajunge la o formulă care să fie acceptată la nivelul CE vom anunța”, a spus Ludovic Orban.

Foto – Pixabay

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.