SigurantaTop News

ADAC critică lipsa unor sisteme de siguranță în standard la autoutilitare

Clubul auto german ADAC a declarat că nu poate recomanda 18 din cele 19 autoutilitare de top, testate recent de Euro NCAP, din cauza lipsei unor sisteme de siguranță în standard pe versiunile de bază, cum ar fi sistemul automat de frânare de urgență.

Cea mai recentă sesiune de teste de impact realizată de Euro NCAP cu autoutilitare a întegistrat rezultate pozitive, însă modelele testate erau echipate cu sisteme de siguranță opționale. ADAC spune că majoritatea autoutilitarelor sunt vândute în forma lor cea mai ieftină și mai simplă, ceea ce 

ADAC critică lipsa unor sisteme de siguranță în standard la autoutilitare

Potrivit Biroului Federal de Statistică din Germania, în 2019, autoutilitarele au fost implicate în peste 14.000 de accidente rutiere cu vătămări, în 66% din cazuri fiind principala cauză, și vinovate pentru decesul a 126 de persoane.

Sistemele automate de frânare de urgență salvează vieți

Potrivit ADAC, coliziunile din spate și accidentele în care sunt implicați pietoni și bicicliști, care au loc adesea în traficul urban, ar putea fi prevenite sau cel puțin reduse cu ajutorul sistemelor automate de frânare de urgență.

VEZI ȘI: Tunelul Gotthard va fi închis pentru 22 de nopți în 2022

Începând cu luna iulie a acestui an, toate autoutilitarele vor trebui să fie echipate în mod standard cu o serie de sisteme de siguranță, printre care se numără și sistemul automat de frânare de urgență.

Cu toate acestea, vor trece mulți ani până când aceste vehicule comerciale mai noi vor reprezenta majoritatea parcului auto din Europa.

Din aceeași categorie...

Back to top button