Adina Vălean, acceptată în funcția de comisar european pentru Transport

Adina Vălean, acceptată în funcția de comisar european pentru Transport

Adina Vălean, europarlamentar român din partea PNL, a fost acceptată în funcţia de comisar european pe Transporturi. 

Adina Vălean (51 de ani), propunerea Guvernului României pentru funcția de comisar european pe Transporturi, a fost acceptată de președintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Europarlamentar PNL încă de la aderarea României la Uniunea Europeană, în 2007, Adina Vălean a fost plasată de Votewatch.eu pe locul 4 în topul celor mai influenţi europarlamentari ai ultimei legislaturi, în care a fost președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE).

În cariera sa de europarlamentar, Adina Vălean a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor.

A fost raportor al „Mecanismului pentru Interconectarea Europei”, prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

VEZI ȘI: Vinieta electronică pentru 2020 în Austria poate fi cumpărată online

În 2009, Adina Vălean a contribuit la reducerea tarifelor de roaming în interiorul UE.

După audierea în comisiile reunite ale Parlamentului României, Adina Vălean va fi audiată pe 14 noiembrie în Comisia JURI din Parlamentul European și în Comisia de Transporturi.

Cealaltă propunere a Guvernului României pentru funcția de comisar european pe Transporturi a fost liberalul Siegfried Mureșan, nominalizat inițial pentru acestă funcție.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.