Adina Vălean avizată favorabil în comisiile TRAN și JURI ale Parlamentului European

Adina Vălean avizată favorabil în comisiile TRAN și JURI ale Parlamentului European
Adina Vălean a primit și sprijinul din partea Grupului Partidului Popular European după ce a fost avizată favorabil în comisiile TRAN și JURI ale Parlamentului European.

Adina Vălean, desemnată pentru funcția de comisar european pe transport din partea României, a fost avizată favorabil de comisiile TRAN și JURI, dar și de parlamentarii români, după ce aceasta a fost audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului României.

Adina Vălean avizată favorabil în comisiile TRAN și JURI ale Parlamentului European

De asemenea, Vălean și-a asigurat și sprijinul din partea Grupului Partidului Popular European.

Beneficiind și de această susținere acum nu mai stă nimic în calea numirii acesteia după ce a fost propusă pentru acest post de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru acest post.

„Unsprezece milioane de cetățeni ai UE angajați în sectorul transporturilor au nevoie de un comisar puternic. Audierea de astăzi a arătat că Adina-Ioana Vălean este persoana potrivită pentru această funcție”, a declarat Marian-Jean Marinescu, europarlamentar, purtătorul de cuvânt al grupului PPE în cadrul Comisiei pentru transport.

VEZI ȘI: Lidl vrea să ajungă la 100 de camioane cu LNG în flotă până în 2020

“Vălean nu este doar un politician experimentat, dar are cunoștințe vaste despre transport, climă, buget și politici digitale”, a mai spus Marinescu.

Votul în PE pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie.

Follow #infotrucker