Adina Vălean este pentru declanșarea procedurilor de infringement împotriva Austriei

Adina Vălean este pentru declanșarea procedurilor de infringement împotriva Austriei
Adina Vălean consideră că se impune declanșarea procedurilor de infringement împotriva Austriei pe tema restricțiilor sectoriale din Tirol.

După o ședință Comisiei TRAN a Parlamentului European, comisarul european pentru transporturi Adina Vălean a declarat publicației germane DVZ că este pentru declanșarea procedurilor de infringement împotriva Austriei pe tema restricțiilor sectoriale impuse de-a lungul pasului Brenner.

Adina Vălean este pentru declanșarea procedurilor de infringement împotriva Austriei

Înaintea unei decizii finale a Comisiei se vor analiza încă o dată toate argumentele și deciziile luate până acum.

Markus Ferber, reprezentantul Germaniei în aceste discuții, a menționat că aceste restricții sectoriale afectează doar companiile din Germania și Italia, în timp ce companiile austriece pot efectua aceste transporturi fără probleme.

Această situație a dus la pierderea de clienți pentru companiile germane și italiene și acest lucru contravine legislației europene.

Și Marco Campemenosi, reprezentantul Italiei, a prezentat aceeași situație, demonstrând cum companiile din Austria ocoloesc aceste interdicții ceea ce cauzează prejudicii companiilor de transport din alte țări.

În schimb, reprezentanții Austriei i-au cerut Adinei Vălean să se implementeze și mai rapid planul în 10 puncte, legat de tranzitul prin pasul Brenner, stabilit deja cu Germania și Italia și a cerut să se facă presiuni la Berlin și Roma pentru creșterea taxelor de drum pe coridorul München – Verona.

De asemenea, Barbara Thaler, reprezentanta Austriei, a fost de acord că pasul Brenner nu este doar al celor din Tirol, dar că aici trăiesc oamenii care nu mai vor să fie afectați de poluare și trafic. Astfel, autoritățile locale au precizat că ele și-au făcut datoria față de cetățenii din zonă și că nu înțeleg de ce nu se respectă planul agreat deja în ceea ce privește lucrările de construcție adiacente tunelului din regiune.

VEZI ȘI: Șoferilor români care au călătorit în Italia le-a fost impusă autoizolarea la domiciliu

Adina Vălean a spus că Italia respectă “mai mult sau mai puțin” calendarul de lucrări, iar cei din Bayern sunt în faza de teste. Ceea ce nu înseamnă însă că drumurile de legătură nu vor fi terminate în momentul în momentul deschiderii tunelului. Adina Vălean a declarat și că va analiza cu atenție stadiul acestor lucrări în perioada următoare.

O taxă de drum suplimentară pentru acest coridor este considerată pentru moment ca cea mai bună soluție care să regleze tranzitul de-a lungul pasului Brenner, dar Vălean a spus că este important să se găsească soluții unitare și nu punctuale în funcție de țară.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.