ȘtiriSustenabilitate

Adler și Shell Germania vor să construiască 40 de stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice

Adler Smart Solutions a încheiat un parteneriat cu Shell Germania pentru realizarea a 40 de stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice în Hamburg, Schleswig-Holstein și Berlin.

Stațiile de încărcare rapidă pentru vehicule electrice sunt o necesitate pentru ca acest tip de mobilitate să se extindă și tocmai de aceea jucătorii din industrie încheie diverse parteneriate pentru a accelera dezvoltarea unor astfel de rețele.

Adler și Shell Germania vor să construiască 40 de stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice

Adler Smart Solutions, companie specializată pe soluții de electromobilitate și fotovoltaice, și Shell Germania au încheiat un parteneriat pentru a pune la punct o rețea de stații de încărcare rapidă în Hamburg, Schleswig-Holstein și Berlin. Prima stație a fost inaugurată deja în benzinăria de pe Schiffbeker Weg 90/92 în Hamburg, aici fiind disponibile două stații de încărcare rapidă de 175 kW.

În cadrul parteneriatului cu Shell Germania, Adler Smart Solutions se va ocupa de toate lucrările necesare și va furniza soluțiile tehnice și echipamentul necesar pentru dezvoltarea unei rețele de 40 de stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice.

Conform primelor studii efectuate de Shell Germania, în regiunile Hamburg, Schleswig-Holstein și Berlin există cel mai mare interes pentru mobilitatea electrică, inclusiv în rândul operatorilor de transport rutier.

VEZI ȘI: Șoferii de camion din anumite state, inclusiv România, riscă să intre în carantină în Slovenia

Lipsa unei rețele de puncte de încărcare este una dintre principalele probleme atât pentru operatorii din transporturi, cât și pentru utilizatorul normal atunci când vine vorba de decizia de achiziție a unui vehicul electric, iar Shell Germania a identificat această nevoie.

Shell Germania și Adler Smart Solutions vor inaugura încă cel puțin alte 10 stații în acest an în Schleswig-Holstein, Hamburg și Berlin, urmând ca anul viitor să fie finalizat acest proiect din nordul Germaniei.

În prezent, Shell a demarat mai multe proiecte similare pentru celelalte regiuni ale Germaniei și este în căutarea unor parteneri cu care să implementeze dezvoltarea rețelei de puncte de încărcare rapidă din stațiile de combustibil aflate pe cele mai traficate autostrăzi din Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button