Știri

Administratorul Eurotunnel cere daune de 10 milioane euro

Conform publicatiei Trasporto Europa, administratorul Eurotunnel ce despagubiri de 9.7 milioane de euro, Franței si Marii Britanii, reprezentand cheltuieli suplimentare de securitate pentru prevenirea intrarii imigrantilor in terminal.

Aceasta cerere vine la numai cateva zile dupa inregistrarea un nou deces in tunel in data de 19 iulie. Administratorul Eurotunnel justifica cererea sustinand ca in primele sase luni ale 2015 a cheltuit 13 milioane de euro pentru siguranta terminalului in Calais, egal cu intreaga suma cheltuita pentru aceleasi activitate in cursul anului 2014. Astfel, conform oficialilor companiei, o parte din aceste costuri trebuie sa fie sustinute de cele doua tari care folosesc serviciile Eurotunnel. Se pare ca guvernul britanic a decis deja sa plateasca 4,7 milioane de euro in acest an.

Eurotunnel precizeaza ca de fiecare data cand se descopera prezenta chiar si un singur migrant pe o statie de transfer, naveta este oprita pentru verificare. Eurotunnel considera ca numarul imigrantilor la Calais este subevaluat si ca fortele de politie sunt insuficiente.

Administratorul Eurotunnel cere daune de 10 milioane euro

Potrivit companiei, imigrantii sunt in jur de 5.000, fata de 2.000-3.000, numarul estimat de catre guvernul francez.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button