ȘtiriSustenabilitate

Adrian Țintea a câștigat finala națională a competiției The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Adrian Țintea în vârstă de 31 de ani a câștigat finala națională a competiției dedicată celor mai eficienţi şoferi de camion, The Drivers’ Fuel Challenge 2014, organizată de Volvo Trucks la Snagov pe data 18 iulie și prezentată de Roxana Ciuhulescu. Cu un consum de 21.6l/100km, Adrian Ţintea de la compania Țintar Spedition SRL a obţinut titlul de campion naţional al condusului eficient, acesta reprezentând România la finala regională de la Bratislava, la sfârşitul lunii august. Peste 450 de şoferi profesionişti au participat la ediţia naţională a competiţiei şoferilor The Drivers’ Fuel Challenge 2014 dedicată condusului economic, desfăşurată în perioada martie – iunie 2014. La finala ediţiei naţionale care a avut loc la Snagov în zilele de 17-18 iulie au fost invitaţi şoferii clasaţi pe primele 3 locuri, în fiecare din cele 9 etape de calificare desfă?urate în Bucureşti, Cluj Napoca, Brasov, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa, Suceava și Buzău.

Adrian Tintea - Tintar Spedition SRL
Adrian Tintea – The Drivers’ Fuel Challenge 2014 / Credit foto: Roxana Ciuhulescu

 

Adrian Țintea a câștigat finala națională a competiției The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Cei 25 de finalişti prezenţi au concurat în cadrul a două semifinale, cu două camioane Volvo FH de 460 CP optimizate pentru consum eficient, încărcate cu 14 tone. Vineri după amiază primii 2 câştigători de pe fiecare camion din concurs s-au întrecut pentru obţinerea titlului de campion naţional al condusului eficient. După parcurgerea traseului de 42 de km, pentru care a fost alocat un timp de 39 minute rezultatele măsurate cu sistemul de monitorizare Volvo Trucks Dynafleet au fost: pe primul loc, Adrian Ţintea (Ţintar Spedition din Braşov) cu un consum de 21.6l/100km, urmat de Christian Gheorghe Chiorean de la firma Maxim Invest din Cluj cu un consum de 22.69l/100km, Constantin Pele -Verde (Licurici Impex din Bacău), consum de 23.31l/100km şi Samuel Milici (Dim Construct – Suceava) cu un consum de 23.41l/100km. Câştigătorul, Adrian Ţintea este şofer profesionist de la vârsta de 19 ani, conduce un Volvo FH din anul 2001 ?i are propria firma de transport Ţintar Spedition (Braşov)

Sistemul de monitorizare flotă Volvo Trucks Dynafleet

„Iniţial m-am înscris în competiţie la Braşov pentru a testa noul Volvo FH, iar când am fost anunţat că sunt unul dintre semifinalişti, am avut un singur gând: să ajung în finală şi să fiu campionul condusului eficient. La finală concurenţii au fost foarte bine pregătiţi, iar competiţia a fost foarte strânsă. Am avut emoţii dar m-am bazat foarte mult pe experienţa mea de zi cu zi. Este foarte important să pui în valoare tehnologia de pe camion şi să aplici un stil de conducere adecvat. Pentru mine, ca şi patron, este esenţial să conduci economic pentru că fiecare picătură economisită înseamnă un profit mai bun”, a spus Adrian Ţintea, câştigătorul ediţiei The Drivers’ Fuel Challenge 2014 din România.

Lista finaliştilor calificaţi pentru finala de la Snagov aici

The Drivers' Fuel Challenge 2014 - Romania

„Competiţia şi-a propus să demonstreze că un stil de conducere economic poate contribui la obţinerea unor reduceri substanţiale pentru operator, în felul acesta evidenţiind importanţa şoferului în reducerea consumului. Mă bucur să constat şi la această ediţie un număr atât de mare de companii de transport care şi-au îndemnat şoferii să se înscrie în competiţie. Şoferul este factorul decisiv atunci când vorbim de reducerea consumului şi, de aceea, dorim să încurajăm şoferii profesionişti să adopte un stil de condus eficient: să conducă inteligent, economic şi sigur, şi să folosească cu eficienţă maximă atât camionul, cât şi fiecare picătură de combustibil. Pentru că… fiecare picătură contează” a spus Sigurd Wandel, Director General Volvo Romania.

Cei 450 de şoferi de la 255 de companii de transport participanţi la această ediţie a competiţiei s-au întrecut în cursa pentru eficienţa în perioada martie – iunie folosind trei autocamioane Volvo FH din noua generaţie, echipate cu motoare de 460 şi 500 CP, semiremorci Schmitz şi Krone, sistem automatizat de schimbare a treptelor I-Shift şi sistem de monitorizare Dynafleet. În total au fost parcurşi peste 20.000 de kilometri, fiind utilizate diverse trasee cu lungimi ce au variat între 25 şi 40 km. Consumul eficient este determinat de mai mulţi factori: de performanţele camionului, prin echipamentele şi dotările care contribuie la reducerea consumului, de abilitatea de utilizare eficientă a acestora de către şoferi dar, mai ales, de stilul de condus.

Finaliștii The Drivers Fuel Challenge 2014 - România

„Consumul redus de combustibil este unul dintre atributele definitorii ale camioanelor Volvo, iar competiţia The Drivers’ Fuel Challenge vine să confirme acest lucru prin performanţele foarte bune reuşite de şoferii participanţi, în condiţiile testării reale a situaţiilor de pe şosea”, a mai spus Sigurd Wandel.

Adrian Țintea va reprezenta România la finala regională de la Bratislava (28-30 august) la care vor participa toţi campionii naţionali din Regiunea Europa Centrală şi de Est (Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia).

Premii importante
La etapa naţională câştigătorii au fost recompensaţi cu premii ce au constat în produse IT de ultimă generaţie (laptop Dell, tableta Samsung, smartphone Samsung Galaxy), produse Volvo Merchandise şi Vouchere Service pentru companiile la care sunt angajaţi câştigătorii. În august, şoferul care va reuşi să câ?tige finala de la Bratislava va primi titlul de campion regional al condusului eficient şi va câştiga un autoturism Volvo S60. De asemenea, există premii și pentru proprietarii companiilor reprezentate de şoferii care urcă pe primele trei poziţii.

Marea finală este programată în luna septembrie la Goteborg.

[nggallery id=33]

Din aceeași categorie...

Back to top button