Bus

Aeroportul din Birmingham a semnat un contract pentru șase autobuze electrice Volvo

Producătorul suedez Volvo Buses a primit o comandă pentru șase autobuze electrice din partea aeroportului din Birmingham.

Conform oficialilor Volvo, acest contract se alătură celui prin care, în urmă cu câteva luni, reprezentanții hotelului Crowne Plaza Dublin Airport au solicitat un autobuz electric.

Aeroportul din Birmingham a semnat un contract pentru șase autobuze electrice Volvo

Aeroportul din Birmingham este unul dintre aeroporturile care încearcă să treacă rapid la noile tehnologii, iar transportul „verde” este unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a conducerii acestuia.

„Parteneriatul reprezintă o adevărată piatră de hotar. Întotdeauna căutăm moduri noi pentru reducerea amprentei de CO2, iar cu ajutorul celor de la Volvo vom putea realiza acest lucru și mai rapid”, a declarat Nick Barton, CEO-ul aeroportului din Birmingham.

Conform oficialilor Volvo Buses, cele șase autobuze electrice solicitate prin contract de reprezentanții aeroportului din Birmingham vor ajunge în Marea Britanie în luna noiembrie a anului curent.

VEZI ȘI: Orașul Hamburg își mărește flota cu 60 de autobuze Mercedes-Benz CapaCity L

Așa cum menționam și la început, Volvo Buses a mai primit o comandă în Insulă. Reprezentanții hotelului Crown Plaza Dublin Airport au comandat un autobuz  Volvo 7900 Electric.

Autobuzul va fi utilizat pentru transportul oaspeților de la cele două terminale până la hotel, și invers.

„Suntem foarte încântați că modelul 7900e a fost ales pentru serviciile hotelului Crown Plaza din cadrul aeroportului din Dublin. Acesta va fi primul autobuz electric care va funcționa în Irlanda”, a declarat Nick Page, Managing Director în cadrul Volvo Buses UK & Ireland.

Din aceeași categorie...

Back to top button