Logistica

Aeroportul din Frankfurt pregătește logistica pentru vaccinul împotriva COVID-19

O serie de vaccinuri împotriva Covid-19 sunt tot mai aproape de a primi aprobarea, iar sectorul din transport se pregătește pentru a le face accesibile publicului larg.

Și personalul din aeroportul din Frankfurt se pregătește să facă față provocării logiste fără precedent de a transporta milioane de doze de vaccin care să salveze vieți în întreaga lume.

Aeroportul din Frankfurt pregătește logistica pentru vaccinul împotriva COVID-19

Frankfurt este cel mai mare hub din Europa pentru transportul produselor farmaceutice și va fi cheia succesului inoculării a milioane de oameni împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Stresul crește și mai mult, acum când intrăm în faza fierbite. Procesele au fost stabilite și suntem încrezători că suntem bine pregătiți pentru a face față situațiilor”, a declarat Karin Krestan, directorul operațional al Lufthansa Cargo.

Terminalul de marfă din Frankfurt funcționează non-stop de la începutul pandemiei, livrând medicamente, halate chirurgicale și măști și susținând lanțuri de aprovizionare globale pe măsură ce numărul pasagerilor s-a prăbușit și companiile aeriene au fost puse la pământ.

Marele hangar controlat termic și aflat la câțiva kilometri de terminalul principal de pasageri, a gestionat 120.000 de tone de vaccinuri, medicamente și alte produse farmaceutice în 2019, a spus operatorul aeroportului.

Are depozite pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați, iar pe 2.000 de metri pătrați se află depozite controlate din punct de vedere termic, astfel încât depozitarea medicamentelor speciale să aibă loc corespunzător.

Recent, operatorul aeroportului a investit într-o serie de mașinării firgorifice cu înaltă tehnologie care vor putea transporta vaccinurile din hangare către avioane.

VEZI ȘI: Semnalizarea unghiurilor moarte la camioane devine obligatorie în Franța

Dacă anumiți producători de vaccinuri spun că produsul lor împotriva Covid-19 va putea fi transportat la temperaturi normale, cel al Pfizer și BioNTech necesită o temperatură de stocare de -70 de grade Celsius. Pentru transportul acestui tip de vaccin, au fost dezvoltate o serie de containere cu gheață uscată care să păstreze temperaturile necesare.

Recent, UE a fost de acord să cumpere 300 de milioane de doze din vaccinul celor de la Pfizer și BioNTech, iar acest lucru va duce la o creștere importantă a activităților de transport mărfuri de pe aeroportul din Frankfurt.

În timp ce aeroportul are capacitatea de a gestiona transportul extra-rece, Krestan a menționat că un factor major în ritmul de distribuție îl reprezintă capacitatea de zbor.

Avioanele de marfă pot transporta în mod normal până la un milion de doze, cu excepția cazurilor în care trebuie menținute la temperaturi de îngheț.

Din aceeași categorie...

Back to top button