Africa de Sud a dezvoltat cel mai mare camion electric din lume

Africa de Sud a dezvoltat cel mai mare camion electric din lume
Anglo American, o corporație globală din domeniul minier, ENGIE și Williams Advanced Engineering au colaborat pentru a dezvolta cel mai mare camion electric din lume, dedicat industriei extractive.

Construcția celui mai mare camion electric din lume a fost deja realizată, iar în scurt timp vor demara și testele în condiții reale de exploatare, în cadrul minei de platină Mogalakwena, Africa de Sud.

Africa de Sud a dezvoltat cel mai mare camion electric din lume

Mulțumită sistemului electric de propulsie cu pile pe bază de hidrogen, cel mai mare camion electric din lume va fi mai puțin zgomotos, dar și mai ușor de întreținut comparativ cu unul cu motor diesel.

Camionul folosit pentru transportul minereului are o greutate de 263 de tone, ceea ce înseamnă că vorbim despre cel mai masiv vehicul electric de până acum. Recordul a fost deținut de eDumper, un camion rigid de 121 de tone.

În locul motorului diesel, producătorii au instalat o baterie litiu-ion, astfel încât, camionul să funcționeze și cu pielele de combustie pe bază de hidrogen, dar și cu energie electrică din rețea. Practic, vorbim despre o tehnologie similară cu cea pe care Nikola dorește să o introducă pe pick-up-ul Badger.

VEZI ȘI: Zeci de camioane ale VOS Logistics sechestrate de autoritățile belgiene

Și pentru că vorbim despre un camion masiv, bateria este una pe măsură și are o capacitate de 1.000 kWh. Aceasta a fost dezvoltată special pentru a lucra în cele mai dure condiții de pe glob. La fel ca în cazul oricărui vehicul electrificat, camion va beneficia de un sistem pentru recuperarea energiei la frânare.

Camionul face parte din proiectul Anglo American denumit FutureSmart Mining, un proiect prin care compania dorește să crească sustenabilitatea din sectorul minier.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.