LogisticaȘtiri

AIC va construi primul depozit cu “cross dock” din România

AIC Industrial & Logistic Development a anunțat dezvoltarea unui spaţiu de depozitare de clasă A, pe o suprafață de 21.000 mp în cadrul cooperării cu Vabeld Group, prin subsidiara din România – Varoed, ca investitor.

Noul spațiu de depozitare este dezvoltat în cadrul Bucharest Industrial Park, un reper în domeniul centrelor industriale şi logistice din zona metropolitană a Bucureștiului, aflat la km 13 pe autostrada Bucureşti – Piteşti. Bucharest Industrial Park oferă o infrastructură completă, gata să acomodeze operaţiuni logistice şi industriale de ultimă generaţie.

Lucrările, începute la mijlocul lunii septembrie 2016, vor fi finalizate până cel târziu la mijlocul lunii martie 2017. Spațiul va avea ca destinație depozitarea și manipularea de mărfuri generale și ADR. Proiectul constă în două clădiri. Hala S1 este un depozit cu o suprafață totală de aproximativ 18.000 mp, cu o lungime de 227m și lățime de 66.25m,  înălțime exterioară de 14m și înălțime interioară de 11.5m. Acesta va dispune de 22 de unități de andocare (rampe de încărcare / descărcare a mărfurilor din camioane). Cea de-a doua clădire din cadrul proiectului reprezintă primul depozit “cross dock” construit în România (unitate construită special și specific pentru activitățile Delamode), cu o suprafață totală de 3.459 mp și o înălțime de 6m. Acesta din urmă a fost realizat pe principiul “built-to-suit” pentru Delamode, care îl consideră un spațiu unic în categoria sa, în Europa Centrală și de Est.

AIC va construi primul depozit cu “cross dock” din România

Ideea care a stat la baza deciziei de investiţie a pornit de la identificarea pe piață a unei cereri tot mai mari în ceea ce privește transportul express de marfă, livrarea de partide mici la timp (just in time) şi precis din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

VEZI ȘI: Patronatele din transportul rutier amenință cu noi proteste

Delamode a închiriat deja, pe termen lung, un total de 10.352,9 mp din viitorul proiect. Pe lângă unitatea personalizată, compania va utiliza, din Hala S1,  6.000 mp de depozit, alături de 360 mp birouri și mici suprafețe de spații anexe.

[perfectpullquote align=”full” cite=”Stefano Albarosa, CEO al AIC Industrial & Logistic Development” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Suntem încântați că Delamode ne-a încredințat acest proiect logistic unic și că am fost aleși ca dezvoltatori, dintr-o selecție de competitori de înaltă calificare. În ceea ce privește spațiul rămas disponibil, datorită stadiului foarte avansat al negocierilor pe care le avem cu alți potențiali clienți, plănuim să închiriem întreaga suprafață cu mult înainte de finalizarea construcției, în martie 2017.[/perfectpullquote]

În ceea ce privește planurile de viitor, capacitatea AIC Industrial & Logistic Development de a răspunde solicitărilor venite din partea clienților noi va fi considerabil mărită odată cu un nou depozit logistic de 31.000 mp, a cărui construcție urmează să fie demarată la începutul anului. Astfel, AIC va ajunge la o capacitate totală de depozitare de 97.000 mp, în urma unei investiții de 35 mililioane de euro.

[perfectpullquote align=”full” cite=”Didier Kerckhof, Managing Director al Vabeld Group” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Ca întotdeauna, suntem alături de companiile care au afaceri de top în industria imobiliară și care își doresc să se dezvolte. Susținem cu bucurie proiecte de o înaltă calitate, la nivelul a ce există mai bun la acest moment în Europa, aşa cum sunt cele realizate de AIC Industrial & Logistic Development, partenerul nostru unic din România.[/perfectpullquote]

Layout-ul noului depozit este un concept nou în România, iar prin construirea acestei platforme de xdock cu un design inovativ, Delamode va oferi o capacitate de cross-dockare de 240 de paleți pe oră, putând fi operate simultan 18 camioane de dimensiuni diferite. Durata de utilizare zilnică a acestei platforme este, în momentul de față, de 15 ore/zi, la o capacitate de 75%.

Conform estimărilor, Delamode Group speră să folosească la capacitate optimă această platformă în primele 6–9 luni de la începutul operațiunilor.

Partea de depozitare are capacitatea de 12.000 de paleți, Delamode dorind în acest fel să răspundă cât mai bine cererii de pe piață, astfel încât să ofere clienților servicii de calitate.

[perfectpullquote align=”full” cite=”Danor Ionescu, CEO Delamode Group” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Ne dorim să putem depozita mărfuri generale, dar și mărfuri care necesită autorizare ADR sau produse care au nevoie de o anumită temperatură ambientală controlată. Am ținut cont în etapa de proiectare de necesitatea de scalabilitate a soluției constructive, pentru a putea acoperi pe termen lung, în proporție de 90% spațiul necesar în dezvoltarea celor două direcții. În infrastructura si echipamente vom investi aprox 650.000 euro.[/perfectpullquote]

Oficialul Delamode a încheiat prin a specifică că, grupul pe care-l reprezintă privește cu încredere perioada care urmează prin oferirea clienților din producţie şi retail soluţii rapide şi eficiente, la standardul cel mai înalt.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button