Air Liquide va construi prima stație de alimentare cu hidrogen de înaltă presiune

Air Liquide va construi prima stație de alimentare cu hidrogen de înaltă presiune
Air Liquide va construi prima stație de alimentare cu hidrogen de înaltă presiune din Europa, care va deservi prima flotă de camioane cu hidrogen destinate curselor pe distanță lungă.

Învestiția Air Liquide în prima stație de alimentare cu hidrogen de înaltă presiune din Europa reflectă strategia grupului de a accelera implementarea hidrogenului pe post de combustibil alternativ în industria de transport.

Air Liquide va construi prima stație de alimentare cu hidrogen de înaltă presiune

Situată la Air Liquide Fos-sur-Mer, în regiunea Provence-Alpes-Côte d’Azur, această stație de hidrogen de mare capacitate proiectată de Air Liquide (700 bar, 1.000 kg/zi) va permite realimentarea până la 20 de camioane pe zi. În plus față de investițiile Air Liquide de până acum, stația va fi construită cu finanțare venită din partea regiunii Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Stația va fi construită în cadrul proiectului HyAMMED care reunește actori industriali, transportatori și mari comercianți cu amănuntul precum Carrefour, Coca-Cola și Monoprix pentru a facilita tranziția către soluții curate și durabile în transportul mărfurilor.

Proiectul va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 1.500 de tone de CO2 pe an, echivalentul a peste 2 milioane de kilometri parcurși cu camionul.

VEZI ȘI: Hyundai debutează pe piața europeană cu livrarea primelor camioane cu hidrogen

Stația va fi funcțională la începutul anului 2022 și va deservi, în primul rând, prima flotă europeană de opt camioane cu hidrogen de 44 de tone, proiectate special în cadrul proiectului.

Unul dintre aceste camioane va fi operat de Air Liquide pentru activitățile sale de livrare a gazelor în zona Fos-sur-Mer. De asemenea, stația este proiectată pentru realimentarea autobuzelor și a altor vehicule comerciale cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Follow #infotrucker