Sustenabilitate

Air Liquide și Faurecia vor dezvolta rezervoare de hidrogen pentru vehicule grele

Air Liquide și Faurecia au anunțat semnarea unui acord pentru dezvoltarea în comun de rezervoare de hidrogen lichid pentru industria automotive.

Prin acest parteneriat, cele două companii își propun să accelereze dezvoltarea de vehicule grele cu emisii zero.

Air Liquide și Faurecia vor dezvolta rezervoare de hidrogen pentru vehicule grele

Adecvat în special pentru aplicațiile pe distanțe lungi, rezervoarele de hidrogen lichid pentru vehicule cu celule de combustie vor juca un rol important în obținerea neutralității față de emisiile de carbon. Cu această tehnologie, cantitatea de hidrogen este dublă față de rezervoarele de hidrogen gazos.

În consecință, camioanele grele care operează cu hidrogen lichid vor avea o autonomie dublă față de cele cu hidrogen gazos. De asemenea, timpul de realimentare este mai scurt, iar sarcina utilă este optimizată.

VEZI ȘI: Camionul cu hidrogen Mercedes GenH2 a primit aprobarea de a fi testat pe drumurile publice

Parteneriatul se bazează pe competențele complementare ale celor două companii. Air Liquide va aduce expertiza sa recunoscută în ce privește hidrogenul lichid, inclusiv criogenia extremă, tehnologia de stocare, interfața de realimentare și cunoștințele despre infrastructură. De cealaltă parte, Faurecia va participa cu expertiza sa în industria automotive și integrarea sistemelor în vehicule.

Până în 2030, producția de vehicule cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen ar putea reprezenta 2,5 milioane de unități, dintre care camioanele vor reprezenta 20%. Din cauza utilizării intensive, vehiculele grele alimentate cu hidrogen ar putea reprezenta aproape 60% din consumul de hidrogen pentru mobilitate.

Din aceeași categorie...

Back to top button