Airat Mardeev câștigă etapa a șasea a Dakar 2021 și aduce victoria cu numărul 150 pentru Kamaz

Airat Mardeev câștigă etapa a șasea a Dakar 2021 și aduce victoria cu numărul 150 pentru Kamaz
Airat Mardeev câștigă etapa a șasea a Dakar Rally 2021 și aduce victoria cu numărul 150 pentru echipa Kamaz Master în competiția regină a rally-raid-urilor.

În ziua precedentă, Andrey Karginov a avut cel mai bun timp la finalul probelor speciale, însă după încheierea etapei, arbitrii au decis să-i acorde o penalizare de 20 de minute pentru ratarea unui punct de navigație. Vestea a venit târziu în noapte și i-a luat prin surprindere pe reprezentanții Kamaz.

Airat Mardeev câștigă etapa a șasea a Dakar 2021 și aduce victoria cu numărul 150 pentru Kamaz

Nici ocupantul poziției secunde (Aliaksei Vishneuski) nu a scăpat de o penalizare de două minute, iar astfel, clasamentul celei etapei a cincea a fost refăcut. Victoria a fost a lui Dmitry Sotnikov (Kamaz). Pe doi a încheiat Vishneuski (MAZ SportAuto), iar pe trei, Anton Shibalov (Kamaz).

Ziua a șasea i-a purtat pe concurenți de la Al Qaisumah la Ha’il, urmând ca mâine, 9 ianuarie, aceștia să se bucure de o zi de pauză. Pe parcursul etapei a șasea, concurenții au parcurs 448 de kilometri de probă specială și alți 170 de kilometri de etapă de legătură.

La finalul zilei, Airat Mardeev (Kamaz) câștigă și aduce victoria cu numărul 150 pentru Kamaz în Dakar. Pe locul secund s-a clasat Dmitry Sotnikov, iar pe trei a încheiat Anton Shibalov. Astfel, Kamaz sărbătorește cu un podum complet.

VEZI ȘI: Andrey Karginov, câștigătorul Dakar 2020, se impune în etapa a cincea a ediției din acest an

Veteranul Ales Loprais a avut o zi bună și a încheiat pe poziția a patra.

În clasamentul general provizoriu conduce Dmitry Sotnikov cu un avans de 37 de minute în fața lui Anton Shibalov, iar Airat Mardeev completează podiumului. Cehul Martin Macik se află pe locul al patrulea, însă avansul său a scăzut la doar 5 minute față de Ales Loprais, veteranul având șanse mari să prindă ultima treaptă a podiumului până la finalul raliului Dakar 2021.

Foto – redbull

Follow #infotrucker