GreenZoneTop News

Al patrulea camion electric pentru Blue River: Volvo FM Electric pentru Carrefour

Blue River își mărește flota de camioane electrice prin achiziția unui Volvo FM Electric, ce va fi folosit pentru transport cu temperatură controlată pentru retailerul Carrefour.

Blue River a achiziționat recent cel de-al doilea camion electric de la Volvo Trucks, un model FM Electric 4x2T care poate transporta până la 40 de tone. Acest camion cu zero emisii este echipat cu șase seturi de baterii cu o putere totală de 540 kWh, ce-i oferă o autonomie de până la 300 de kilometri.

Compania va utiliza noul camion electric pentru a livra produsele perisabile cu temperatură controlată de la centrul logistic Carrefour către magazinele sale din capitală, precum și Carrefour Orhideea, existând planuri de a mări aria de distribuție în viitor.

Reprezentanții Blue River susțin că, în acest moment, pentru rutele din Capitală, costul operării unui camion electric sunt mai mici decât cele pentru camioanele convenționale diesel. Acest lucru se datorează eliminării taxelor de acces în zona A a Capitalei pentru vehicule grele nepoluante și costurilor reduse de întreținere.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

„Noul camion electric a intrat în flota Blue River pe 5 iunie, chiar de ziua Internațională a Mediului Înconjurător. Această zi marchează pentru compania noastră un punct important pentru misiunea pe care am declarat-o încă de acum doi ani – de a deveni partenerul de transport al companiilor care integrează sustenabilitatea în principiile lor de business. Ne bucurăm să începem colaborarea cu Carrefour prin operarea acestui camion și să observăm că modelul nostru este urmat de tot mai multe companii din România. Întreaga echipă Blue River lucrează constant la dezvoltarea direcției sustenabile a activității și ne bazăm pe parteneri de încredere care înțeleg această misiune importantă pentru întreaga economie”, a declarat Alexandru Păun, manager general Blue River.

”Conștienți de amploarea businessului Carrefour și de impactul semnificativ al transportului asupra mediului, acordăm o atenție deosebită optimizării operațiunilor logistice. Împreună cu partenerii noștri, căutăm continuu soluții de transport mai ecologice. Integrarea camioanelor electrice este un pas important în strategia de reducere a amprentei de carbon, iar eforturile noastre vor continua să se concentreze pe dezvoltarea transportului sustenabil la nivelul companiei”, a spus și Dumitru Lăpădat, manager transport Carrefour România.

O gamă completă de soluții electrice

În acest moment, Volvo Trucks dispune de cea mai extinsă gamă de vehicule electrice în producția de serie, cu mii de camioane electrice Volvo livrate deja din 2019 și care operează cu succes în afacerile zilnice ale clienților.

„Suntem bucuroși să vedem cum Blue River, compania căreia i-am livrat primul camion electric greu din România, se extinde acum și continuă călătoria electromobilității prin achiziția modelului Volvo FM Electric – perfect potrivit pentru distribuția urbană. De asemenea, sunt foarte încântat să văd cum clienții clienților noștri, în acest caz Carrefour, susțin și iau decizia de a parcurge călătoria către sustenabilitate la care toți trebuie să luăm parte, pentru a schimba lumea în care vrem să trăim”, a adăugat Per Forsberg, director general Volvo România.

Primii din România

Blue River a început dezvoltarea proiectului de electrificare a flotei în 2022, prin achiziția primului camion electric greu din România, un Scania 25 P. În 2023 a urmat un alt camion electric rigid, Mercedes-Benz eActros 400 cu suprastructură frigorifică și agregat Frigoblock, dar și primul autotractor electric din România, un Volvo FH Electric. De asemenea, Blue River mai are în flotă și o semiremorcă frigorifică Schmitz Cargobul cu unitate de răcire S.CUe 100% electrică. Toate cele trei camioane electrice sunt sunt utilizate în operațiuni de livrare pentru retailerul Lidl.

Ajunsă la al patrulea camion electric din flotă, compania din București are în plan dezvoltarea flotei sale electrice pentru a-i ajuta pe clienții săi să reducă emisiile de carbon din lanțul de aprovizionare.

Din aceeași categorie...

Back to top button