Camioane

Aprovizionare cu emisii zero utilizând DAF CF Electric și DAF CF Hybrid

Mai multe camioane DAF CF Electric și DAF CF Hybrid vor fi utilizate în aprovizionare cu emisii zero a magazinelor Albert Heijn din zona Zaandam.

Producătorul olandez DAF a predat primele camioane electrice către Simon Loos și Peter Appel Transport, transportatorii lanțului de supermarket-uri olandez Albert Heijn.

Aprovizionare cu emisii zero utilizând DAF CF Electric și DAF CF Hybrid

Acesta este începutul unui test de drum pe termen lung care implică trei camioane DAF CF Electric și două camioane DAF CF Hybrid, cele din urmă marcând o premieră în Europa.

Cu peste 1.000 de magazine în Olanda, Belgia și Germania, olandezii de la Albert Heijn s-au înscris în 2014 în “Green Deal for Zero Emission City Logistics” – o inițiativă care îi reunește pe expeditori, transportatori, tehnicieni și autorități în vederea desfășurării în comun a unor cercetări în privința realizării unui progres maxim a livrărilor cu emisii zero în zonele urbane până în 2025.

Pentru Albert Heijn, DAF, Simon Loos, Peter Appel Transport și TNO, care reprezintă “Netherlands Organisation for Applied Scientific Research”, testele de drum lansate acum vor oferi o perspectivă asupra modului în care tranziția către livrările cu emisii zero ar putea lua formă.

Rază de acțiune extinsă cu tehnologia plug-in hibridă

Proiectul de testare include trei camioane electrice (DAF CF Electric) și două camioane plug-in-hibride (DAF CF Hybrid), plus o infrastructură de încărcare rapidă de la VDL.

Modelul CF Electric are o autonomie electrică de aproximativ 100 de kilometri. Din acest motiv, DAF CF Electric va fi inițial utilizat între centrul de distribuție din Zaandam și supermarket-urile din Amsterdam.

DAF CF Hybrid, dotat cu tehnologie E-Power de la VDL, oferă cele mai bune din ambele lumi: rulare 100% electrică în zonele urbane (până la 50 de kilometri) și rulare eficientă și curată în zonele extra-urbane datorită celei mai recente tehnologii diesel de la DAF.

Aprovizionarea cu emisii zero utilizând DAF CF Electric și DAF CF Hybrid

Astfel, DAF CF Hybrid le va permite celor de la Albert Heijn să poată livra cu emisii zero și magazinelor aflate mai departe de Zaandam.

Bateriile camioanelor vor fi încărcate între călătorii la un parc de încărcare proiectat special la centrul de distribuție Albert Heijn din Zaandam.

Colectarea de informații valoroase

Partenerii intenționează să adune cât mai multe informații despre aspectele tehnice, operaționale, financiare și organizaționale implicate în aprovizionarea cu emisii zero a supermarket-urilor. TNO va analiza rezultatele studiului în vederea stabilirii unei strategii pentru implementarea livrărilor cu emisii zero la supermarketuri în viitorul apropiat.

Din aceeași categorie...

Back to top button