Logistica

Alblas a început să opereze curse de camioane între Germania și Vietnam

Compania olandeză Alblas, recunoscută pentru legăturile terestre cu Asia, a început să opereze o cursă Germania – Vietnam, de 13.000 km, parcursă doar cu camionul.

Alblas a deschis o filială în China încă din 2007, angajând șoferi locali pentru a putea face curse în această țară. În 2018, compania a fost printre primele care a început să opereze între China și Europa pe baza carnetului TIR, abia introdus de asiatici.

Alblas a început să opereze curse de camioane între Germania și Vietnam

Recent, Alblas a inițiat o călătorie și mai lungă: 13.000 km între Vietnam și Germania, parcursă numai pe roți. Cursa pilot a plecat din sudul Vietnamului, din orașul Ho Și Min, fostul Saigon. Camionul a tranzitat apoi China, Kazahstan, Rusia, Belarus și Polonia, descărcând în centrul Germaniei.

VEZI ȘI: TX Logistik crește numărul de trenuri între Koln și Curtici

Călătoria s-a încheiat fără probleme majore, dar și profitabil. Conform Alblas, deoarece cererea de transport din Asia este foarte mare, tarifele pentru transport feroviar, maritim și aerian sunt din ce în ce mai ridicate. În acest context, transportul cu camionul devine o alternativă tot mai convenabilă.

După succesul cursei pilot dintre Vietnam și Europa, Alblas a introdus produsul în oferta sa permanentă. Pot fi transportate camioane complete, cu prelată sau container, iar printre mărfurile acceptate se numără și bateriile. Transportul nu ar trebui să dureze mai mult de 21 de zile.

Alblas a început să opereze curse de camioane între Germania și Vietnam

Din aceeași categorie...

Back to top button