Alblas și CEVA Logistics au lansat un serviciu regulat de transport TIR între China și Spania

Alblas și CEVA Logistics au lansat un serviciu regulat de transport TIR între China și Spania
Alblas și CEVA Logistics au lansat un serviciu regulat de transport TIR între Spania și China, după ce ultimul test efectuat în martie a demonstrat că acesta este cât se poate de rentabil.

Un transport rutier în regim TIR între China și Spain efectuat de Alblas și CEVA Logistics în luna martie a demonstrat în mod clar că acest tip de transport poate fi un business puternic între cele două țări.

Alblas și CEVA Logistics au lansat un serviciu regulat de transport TIR între China și Spania

Încărcat cu aproximativ 7 tone de bunuri, camionul celor de la Alblas a ajuns în Alicante pe 29 martie 2019, acoperind distanța rutieră de 13.500 km dintre China și Spania în doar 16 zile.

VEZI ȘI: S-a redeschis tunelul Rannersdorf de pe drumul express S1, pe inelul exterior din Viena

Acesta a pornit de la Foshan City (China) și a început transportul în regim TIR la punctul de trecere a frontierei Khorgos. Drumul a trecut prin Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania și Franța, înainte de a ajunge la destinația finală din Spania.

Datorită sistemului TIR, inspecțiile vamale privind mărfurile transportate s-au efetuat doar la începutul și la sfârșitul călătoriei, dovedind din nou avantajele de cost, timp și securitate a acestui tip de transport.

Conform unei estimări a industriei, transportul rutier în regim TIR între China și Europa ar putea tăia din costuri cu cel puțin 40% comparativ cu transportul aerian, respectiv poate ajunge cu 10 zile mai repede față de transportul feroviar.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.