Aldi Süd operează un ansamblu frigorific de 40 de tone complet electric

Aldi Süd operează un ansamblu frigorific de 40 de tone complet electric
Pe modelul BMW, Aldi Süd operează în cadrul lanțului său de aprovizionare un ansamblu frigorific de 40 de tone complet electric.

Începând din această toamnă, 50 de magazine Aldi Süd din districtul Ruhr vor fi aprovizionate cu ajutorul unui ansamblu frigorific de 40 de tone complet electric.

Aldi Süd operează un ansamblu frigorific de 40 de tone complet electric

Produs de Framo, autotractor este, potrivit datelor, primul vehicul de 40 de tone cu propulsie complet electrică, utilizat pentru a remorca o semiremorcă frigorifică cu multi temperatură pentru transportul alimentelor proaspete, al cărei unități de răcire este acționată tot electric.

VEZI ȘI: Mii de amenzi pentru transportul rutier de mărfuri periculoase din Italia

Principalul avantaj al acestui tip de ansamblu comparativ cu unul cu propulsie convențională este că are zero emisii și zgomot redus, facilitând utilizarea sa inclusiv în cadrul operațiunilor de distribuție urbană nocturnă.

Camionul va fi alimentat de la o stație de încărcare rapidă de 150 kW ce utilizează energie 100% regenerabilă de la hidrocentrale sau propriile sisteme fotovoltaice Aldi, completând astfel concept de transport „verde”.

Ansamblul va fi inițial testat de discounter-ul german pentru o perioadă de cinci ani în vecinătatea centrul logistic din Mülheim.

Follow #infotrucker