Dakar RallyȘtiri

Aleš Loprais avansează în ierarhia generală a Dakar Rally 2020

Aleš Loprais, o legendă a Dakar-ului, a avut parte de un început mai dificil în actuala ediție a celei mai dificile competiții de rally-raid din lume.

În cadrul Dakar Rally 2020, cehul Aleš Loprais este asistat de Khald Alkendi și Petr Pokora, iar echipajul concurează pe un camion Praga V4S DKR.

Aleš Loprais avansează în ierarhia generală a Dakar Rally 2020

Anul acesta, legendele din Dakar au parte de probleme, iar cehul Loprais nu a fost ferit de zile dificile. Cu toate acestea, parcursul realizat în etapa a patra și a cincea au făcut ca Aleš Loprais să ajungă până pe treapta a patra a podiumului clasamentului general provizoriu.

Traseul din Arabia Saudită este unul extrem de dur pentru anvelope. Foarte multe echipaje angrenate în Dakar Rally 2020 au avut de schimbat roți pe parcursul probelor speciale, iar multe dintre acestea chiar au oprit de mai multe ori pentru a efectua astfel de operații.

Dar nu doar terenul face ca ediția din acest an să fie una dură. Concurenții au foarte mult de navigat, iar acest lucru face ca vitezele medii înregistrate pe probe să fie unele relativ mai mici față de cele din anii trecuți.

VEZI ȘI: Dmitry Sotnikov se impune în etapa a cincea a Dakar Rally 2020

Anul acesta, concurenții angrenați în Dakar Rally 2020 vor avea de parcurs peste 7.500 de kilometri în cele 12 zile de competiție. Pe parcursul celor 12 etape, concurenții vor avea parte și de o zi de odihnă (11 ianuarie).

Foto – Ales Loprais

Din aceeași categorie...

Back to top button