AutoȘtiri

Alfa Romeo Giulia a intrat în dotarea Poliției Rutiere

Alfa Romeo Giulia, cel mai așteptat model al italienilor din ultimul deceniu, a intrat în dotarea Poliției Rutiere din România.

România devine a doua țară în care Alfa Romeo Giulia devine autospecială de poliție, după Italia, unde versiunea Quadrifoglio (2.9 turbo V6 510 CP) însoțește Carabinerii în misiuni speciale, iar Veloce escortează misiunile instituționale ale Poliției de Stat.

Alfa Romeo Giulia a intrat în dotarea Poliției Rutiere

Noua Alfa Romeo Giulia își pune toți caii putere la dispoziția serviciului de poliție rutieră, dar nu pentru mai multe de 25.000 km rulați, în cadrul unui parteneriat pe un an de zile încheiat între IPJ Ilfov și importatorul Auto Italia.

Versiunea Giulia Veloce din dotarea poliției este echipată cu un motor de 2 litri turbo, construit în întregime din aluminiu, ce dezvoltă 280 CP. Acesta îi permite mașinii să accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.2 secunde și atinge o viteză maximă de 240 km/h.

Datorită sistemelor avansate de injecție, Giulia Veloce oferă un răspuns rapid la accelerație pe toată plaja de turații și asigură eficiență în ceea ce privește consumul de carburant. Propulsorul este conectat la o transmisie automată în 8 rapoarte și tracțiune integrală Q4.

VEZI ȘI: Parteneriat de mobilitate și drumuri electrificate pentru transportul greu

Giulia din dotarea IPJ Ilfov dispune de sisteme avansate de asistență, care demonstrează atât performanță în deplasare, cât și preocuparea inginerilor Alfa Romeo pentru siguranța rutieră.

Forward Collision Braking (detectarea obstacolelor sau a altor vehicule aflate pe traiectoria mașinii, cu atenționarea șoferului în cazul unei coliziuni iminente), Autonomous Emergency Brake (capabil să oprească autonom mașina de la viteze de până la 65 km/h; disponibil cu funcție opțională de recunoaștere a pietonilor), Lane Departure Warning (monitorizează și detectează părăsirea neintenționată a benzii de către șofer), Blind Spot Monitoring & Rear Cross Path Detection (asistă șoferul în depășiri, la schimbarea benzilor sau la manevre în marșarier).

Integrated Brake System (IBS), introdus în premieră mondială pe Giulia, integrează cu succes componentele electronice și mecanice pentru a reduce distanța de frânare (de la 100 la 0 km/h în doar 38.5 metri).

Grație sistemului exclusiv AlfaLink Technology, Alfa Romeo Giulia menține amprenta anvelopei constantă în viraje și care face față unor accelerații laterale amplificate

Autospeciala Alfa Romeo Giulia este dotată cu sisteme optice și acustice, destinate activităţilor de Poliţie Rutieră, și va acoperi zona de nord a județului Ilfov.

Giulia va fi prezentă pe Autostrada A3, DN1 și Centura Bucureștiului, dar și pe raza localităților Buftea, Snagov și Otopeni.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button