Știri

Alimentarea cu tensiune a trenurilor din Germania afectată de un soldat american care făcea plajă

Un șef de gară din Germania a trebuit să oprească alimentarea cu tensiune a trenurilor, după ce un soldat american a urcat pe un camion, îmbarcat pe un tren staționat, pentru a face plajă.

Majoritatea celor care utilizează transportul combinat, dacă nu cumva toți, știu să respecte normă de siguranță elementară: nu se urcă pe acoperișul cabinei sau al semiremorcii. Nici măcar atunci când trenul stă pe loc.

Alimentarea cu tensiune a trenurilor din Germania afectată de un soldat american care făcea plajă

Conform unei publicații online germane, seful gării din Guben (Germania) a fost nevoit să oprească alimentarea cu tensiune a trenurilor.

VEZI ȘI: Irlanda a devenit un model pentru UE în ceea ce privește siguranța rutieră

Motivul? Un soldat american făcea plajă pe acoperișul unui camion, care era îmbarcat pe unul din vagoanele unei garnituri militare ce staționa în gara respectivă.

Distanța sigură față de linia de contact cu 15 kV este de peste 1.5 m, dar soldatul american se așezase la mai puțin de un metru.

Abia După ce la fața locului a fost chemat un echipat de poliție, care l-a rugat pe militar să coboare de pe camion, alimentarea cu tensiune a liniilor de contact a fost reluată fără probleme.

Știrea nu spune nimic despre vreo amendă sau sancțiune, dar probabil că oricare alt civil ar fi avut ceva de plătit celor de la Deutsche Bahn. Așa însă, totul s-a terminat cu scuzele armatei americane.

Din aceeași categorie...

Back to top button