GreenZoneTop News

Alimerka operează cea mai mare flotă de camioane electrice din Spania

Compania de distribuție Alimerka operează cea mai mare flotă de camioane electrice din Spania. În 2021, compania din Llanera a achiziționat primul camion electric din sectorul comerțului cu amănuntul.

Odată cu ultimele achiziții, Alimerka va opera un total de 21 de camioane electrice, cea mai mare flotă de acest tip din Spania și una dintre cele mai mari cinci din Europa. De asemenea, aceasta va fi completată de alte 21 de camioane hibride și 33 de camioane pe gaz (LNG), toate Scania, ceea ce va face ca flota să fie mult mai eficientă și mai durabilă.

Noua flotă „este o dovadă în plus a angajamentului nostru față de consumatorii noștri pentru o exploatare durabilă și responsabilă”, a spus Alejandro Fernández, președintele Alimerka.

Alimerka a început să-și convertească flota de camioane în 2019, cu scopul de a o face mai sustenabilă și de a minimiza impactul asupra mediului, retrăgând camioanele diesel pentru a le înlocui cu cele alimentate cu LNG. Această schimbare a implicat și o reducere a poluării fonice, deoarece aceste camioane au redus emisiile de zgomot cu mai mult de jumătate față de camioanele diesel.

Pentru a realiza această conversie, compania a făcut până în prezent o investiție de peste 18 milioane de euro.

VEZI ȘI: Nagel Group utilizează două camioane Volvo FH Electric pentru clientul Ritter Sport

„Camioanele electrice pe care le vedem astăzi, vom obține o reducere de 80% a emisiilor de CO2 în atmosferă. Ca parte a acestui proiect, avem și instalația fotovoltaică din Llanera, unde avem doi megawați instalați, pe lângă cei șase pe care îi avem în companie”, a subliniat Alejandro Fernández.

În plus, Alimerka a instalat 19 stații de încărcare Siemens de tip Sicharge UC200, cu o putere de încărcare de 150 kW, distribuite între centrele logistice Llanera (18) și Bobes (1), în zona industrială din Siero. Acestea vor asigura încărcarea camioanelor electrice, pentru ca acestea să aibă suficientă autonomie pentru a parcurge traseele zilnice.

Din aceeași categorie...

Back to top button