Tehnologie

Allison a dezvoltat un sistem electric de propulsie dedicat autobuzelor cu podea joasă

În cadrul expoziției Advanced Clean Transportation, Allison Transmission a introdus noua serie ABE, primul sistem electric de propulsie dedicat autobuzelor cu podea joasă.

Conform oficialilor companiei, axele electrice din seria ABE sunt unele dintre cele mai puternice și mai compacte din lume pentru piața de autobuze de tranzit.

Allison a dezvoltat un sistem electric de propulsie dedicat autobuzelor cu podea joasă

Seria ABE integrează cele două motoare electrice, o cutie de viteze cu o singură treaptă sau cu două (în funcție de modelul de axă electrică ales), răcitoarele cu ulei, pompele și electronica de control într-un sistem de tip „bolt-in” care înlocuiește întregul sistem de propulsie tradițional în cadrul deja existent.

Acesta satisface cerințele de putere și spațiu ale industriei de autobuze de tranzit, inclusiv autobuzele grele double-decker, articulate și cu 3 uși.

„Experiența companiei Allison Transmission pe piața de transport persoane și vehicule de transport demonstrează angajamentul nostru continuu față de inovație. Avem o istorie îndelungată cu soluții hibride, iar electrificarea completă este următoarea evoluție.

VEZI ȘI: Companiile de transport pot intra în colaps din cauza lipsei de forță de muncă

Seria ABE înlocuiește sistemul tradițional de propulsie cu cel mai compact și puternic sistem de propulsie electrică disponibil”, a declarat David Graziosi, Președinte și CEO al Allison Transmission.

La fel ca în cazul versiunii pentru vehiculele de mare tonaj, și sistemul pregătit pentru autobuzele cu podea joasă este asemănător. Versiunea cu două motoare pe axă dezvoltă o putere continuă de 536 de cai, în timp ce vârful de putere ajunge și la 738 de cai putere.

Seria ABE se face remarcată, în special, prin faptul că este extrem de compactă și ușor de instalat pe orice vehicul deja existent în piață.

Din aceeași categorie...

Back to top button