Alte 16 autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro pentru societatea de transport public din Hamburg

Alte 16 autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro pentru societatea de transport public din Hamburg
Compania de transport public Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH) din Hamburg a comandat 16 autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro.

Acestea vor fi utilizate în cadrul operațiunilor desfășurate de în Hamburg alături de alte 12 unități eCitaro comandate în 2018 de Hamburger Hochbahn.

Alte 16 autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro pentru societatea de transport public din Hamburg

Noile autobuze electrice Mercedes eCitaro pentru VHH vor fi echipate cu pachetul de baterii pentru o autonomie extinsă, fiind pentru prima dată când autobuzele produse de Daimler în versiune electrică vor fi echipate cu acumulatorul de 292 kWh.

Autonomia autobuzului electric ajunge până la 170 de kilometri în regim real, însă în condiții excepționale, aceasta poate să ajungă și până la 280 de kilometri. Standard eCitaro este oferit alături de un pachet de baterii cu o capacitate de 243 kWh.

Comanda plasată de VHH ar urma să fie livrată complet până la finalul anului curent. Compania de transport persoane folosește peste 150 de autobuze pentru a conecta centrul metropolei de zonele limitrofe ale orașului Hamburg.

VEZI ȘI: DB Schenker și FUSO extind parteneriatul în domeniul camioanelor ușoare 100% electrice

În același timp, compania Hamburger Hochbahn deține deja 30 de autobuze 100% electrice, zece dintre acestea fiind Solaris, poate cel mai agresiv producător de autobuze pur electrice din Europa, iar douăzeci sunt marca Mercedes-Benz.

Până la finalul anului 2030, compania Hamburger Hochbahn vrea ca toată flota pe care o deține să fie complet electrică.

Pentru a putea suporta un astfel de asalt din partea pieței, compania de transport local a decis să poarte discuții cu specialiștii din cadrul ABB pentru instalarea a 44 de stații de încărcare de înaltă tensiune.

Follow #infotrucker