Amazon a comandat 100.000 de utilitare 100% electrice Rivian

Amazon a comandat 100.000 de utilitare 100% electrice Rivian

Amazon a comandat 100.000 de utilitare 100% electrice Rivian, valoarea totală a contractului fiind de 700 de milioane de dolari.

Rivian este un start-up american care a reușit să iasă din anonimat mulțumită unor proiecte în domeniul vehiculelor electrice. Mai exact, în urmă cu un an, oficialii Rivian au prezentat conceptele R1T (pick-up) și R1S (SUV).

La scurt timp de la prezentarea acestor conceptele R1T și R1S, o serie de companii mari din SUA au decis că este momentul să investească sume generoase pentru ca produsele Rivian să ajungă pe piață. Printre acești investitori se află Amazon cu o investiție de 700 de milioane de dolari și Ford cu o investiție de 500 de milioane de dolari.

În urmă cu puțin timp, start-up-ul american a publicat prima imagine cu o utilitară electrice pe care o va lansa în producția de serie în 2021. La scurt timp, Amazon a anunțat că a comandat deja 100.000 de astfel de utilitare pentru divizia de livrări.

În acest moment, oficialii Rivian nu au oferit detalii tehnice despre utilitara electrică, americanii spunând că în scurt timp vom afla toate detaliile.

VEZI ȘI: Din 2020, Olanda va introduce trenuri de marfă cu lungimea de 740 de metri

Primele unități vor fi livrate către Amazon în 2021, urmând ca această comandă generoasă să se încheie în 2024. Altfel spus, Rivian va avea de livrat către Amazon 25.000 de unități pe an.

Mai mult decât atât, Rivian a menționat că producția pick-up-ului R1T va începe în 2020 și va fi comercializat în SUA. Din 2021, modelul va fi disponibil și pe piața din Europa.

Totodată, oficialii start-up-ului american nu au oferit informații despre varianta de serie a SUV-ului R1S.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.