GreenZone

Amazon a comandat 329 de camioane electrice de logistică Gaussin

Gigantul american Amazon a comandat 329 de camioane electrice de logistică de la Gaussin. Acestea vor fi utilizate la sediile Amazon din Statele Unite ale Americii.

Specialistul francez în produse și servicii de logistică Gaussin a anunțat că a primit o comandă de 329 de camioane electrice de logistică ATM 38T „Full Elec” din partea gigantului comerțului electronic Amazon.

Amazon a comandat 329 de camioane electrice de logistică Gaussin

„Această importantă comandă de la Amazon reprezintă o etapă importantă pentru Gaussin privind creșterea veniturilor și extinderea globală. Alegerea Gaussin de către Amazon este o recunoaștere a maturității produselor noastre, precum și a diferențiatorilor noștri tehnici, funcționali și de design”, a declarat Christophe Gaussin, CEO și președinte al Gaussin Group.

Din totalul celor 329 de camioane elecrtrice, Gaussin anunțase deja o primă comandă de 45 de unități atunci când și-a publicat rezultatele anuale la sfârșitul lunii octombrie, compania explicând că a obținut o comandă „de la un jucător american din domeniul logisticii”.

Aceste unități vor fi livrate către Amazon începând cu anul 2023 și vor fi fabricate în Franța.

VEZI ȘI: 6 mituri despre bateriile camioanelor electrice

„Comanda este supusă anumitor termeni și condiții, inclusiv faptul că poate fi anulată fără penalizări într-o anumită perioadă înainte de data programată de livrare a fiecărui camion”, mai precizează compania.

O tehnologie curată și flexibilă

Vehiculele Gaussin se disting prin performanță și modularitate. Modelele ATM sunt capabile să tracteze încărcături de până la 38 de tone, iar unele dintre ele vor dispune de capabilități drive-by-wire. Modelul ATM 38T „Full Elec” este destinat centrelor de logistică și terminalelor de containere.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button