Amazon investește 700 de milioane de dolari în proiectul electric Rivian

rivian
La finalul anului trecut, start-up-ul american Rivian a lansat primul pick-up electric din lume, dar și un SUV mare echipat, bineînțeles, cu sistem electric de propulsie.

În acel moment, o mulțime de companii cu captial generos și-au arătat interesul în a investi în noul proiect.

Amazon investește 700 de milioane de dolari în proiectul electric Rivian

Acum, grupul american Amazon a anunțat o investiție de 700 de milioane de dolari în cadrul Rivian Automotive. Banii vor fi utilizați atât pentru lansarea pe piață a pick-up-ului electric prezentat la începutul anului, cât și pentru dezvoltarea unor noi vehicule electrice.

VEZI ȘI: Toyota Tacoma primește un mic facelift și ceva mai multe îmbunătățiri la interior

Potrivit surselor, aceasta este cea mai mare investiție făcută de grupul Amazon într-un sector aflat în afara domeniului său principal de activitate.

Mai mult decât atât, există zvonuri care spun că în perioada următoare vor fi anunțate și investiții importante și din partea General Motors.

Pick-up-ul Rivian R1T este produsul care a stârnit interesul investitorilor. Acesta este echipat cu patru motoare electrice care dezvoltă 750 de cai putere și 1.120 Nm. Capacitatea maximă a bateriilor cu care poate fi echipat este de 135 kWh, iar astfel autonomia electrică trece de 640 de kilometri.

Follow #infotrucker