GreenZoneTop News

Amazon va transporta colete în Germania cu Volvo FH Electric

Amazon va transporta colete în Germania cu zero emisii, utilizând 20 de camioane electrice Volvo FH Electric. Acestea vor înlocui în flotă versiunile similare diesel.

Gigantul comerțului electronic Amazon a comandat 20 de camioane electrice Volvo FH Electric, care ar trebui să ajungă pe șoselele din Germania până la finalul acestui an. Acest lucru înseamnă că gigantul comerțului electronic nu numai că a plasat una dintre cele mai mari comenzi de camioane electrice grele de la Volvo Trucks, dar va deveni și operatorul uneia dintre cele mai mari flote de camioane electrice din Germania. Se presupune că cele 20 de camioane electrice vor parcurge anual peste un milion de kilometri.

Amazon va transporta colete în Germania cu Volvo FH Electric

Camioanele sunt echipate cu motoare electrice de 490 kW și baterii de 540 kWh, care le va permite o autonimie de 300 de kilometri. Însă, dacă acestea sunt încărcate intermediar pe traseu, de exemplu, în timpul pauzei de condus a șoferului ori la încărcare sau descărcare, camioanele parcurge până la 500 km în timpul unei zile normale de lucru.

„Marii actori din domeniul transporturilor joacă un rol esențial în conducerea eforturilor industriei de a-și reduce amprenta de carbon. Prin urmare, mă bucur că Amazon colaborează cu noi pentru a-i ajuta să își reducă emisiile în misiunile de transport mai lungi și mai grele”, a declarat Jessica Sandström, vicepreședinte senior al departamentului de gestionare a produselor la Volvo Trucks.

VEZI ȘI: Un camion electric are nevoie de aproape două ori mai multă întreținere decât se credea inițial

Cele 20 de camioane electrice vor înlocui în flota Amazon modelele similare cu motoare diesel și vor juca un rol-cheie în inițiativele de electrificare a lanțul său de transport. Acestea vor fi folosite de companii de expediție mai mici care participă la programul Amazon Freight Partner.

Amazon va transporta colete în Germania cu Volvo FH Electric

„Amazon s-a angajat să își decarbonizeze flota, iar kilometrul intermediar a fost un sector notorietate ca fiind greu de eliminat. De aceea, intrarea acestor camioane electrice de la Volvo Trucks în flota noastră reprezintă o etapă esențială. Operăm unul dintre programele de electrificare a transportului comercial cu cea mai rapidă creștere și vom continua să investim și să inovăm pentru a ne decarboniza și a livra colete clienților cu zero emisii”, explică Andreas Marschner, vicepreședinte al serviciilor de transport pentru Europa la Amazon.

Numai în Germania, Amazon are deja în utilizare peste 1.200 de vehicule electrice de livrare. Până în 2040, Amazon vrea ca flota sa de livrare să fie complet neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Gamă completă de camioane electrice

Volvo Trucks a început producția de serie a camioanelor electrice de mare tonaj în luna septembrie a acestui an, iar disponibilitatea camioanelor electrice pentru transportul interurban și regional marchează o etapă importantă pentru decarbonizarea transportului rutier.

„La nivel global, avem acum șase modele de camioane electrice gata de comandă și în producție de serie pentru a răspunde cererii tot mai mari de decarbonizare a transporturilor de mărfuri. Acesta este un pas înainte încurajator pentru reducerea impactului schimbărilor climatice”, spune Jessica Sandström, vicepreședinte senior pentru managementul produselor la Volvo Trucks.

Amazon va transporta colete în Germania cu Volvo FH Electric

Gama de camioane electrice Volvo Trucks – cea mai cuprinzătoare în acest moment – va juca un rol esențial în atingerea obiectivului global al producătorului suedez, acela ca, în 2030, 50% din toate camioanele noi vândute să fie electrice cu baterii sau pile de combustie.

Camioanele electrice de mare tonaj de la Volvo Trucks au o greutate totală de 44 de tone, iar cele trei modele – FM, FMX și FH – reprezintă aproximativ două treimi din vânzările companiei.

Potrivit lui Sandström, Volvo Trucks a primit aproximativ 2.700 de comenzi pentru camioane electrice de la startul producției de serie.

Din aceeași categorie...

Back to top button