Amendă 100.000 de coroane cehești pentru fraudarea tahografului

Amendă 100.000 de coroane cehești pentru fraudarea tahografului
Poliția cehă a amendat cu 100.000 de coroane un transportator al cărui camion avea tahograful manipulat, șoferul acestuia riscând patru ani de închisoare.

Un camion încărcat cu lemn, care circula de la Horní Benesov la Bruntálsko, a fost oprit de poliția rutieră din Cehia pentru un control rutier.

Amendă 100.000 de coroane cehești pentru fraudarea tahografului

În timpul verificării, ofițerii de poliție au constatat că tahograful camionului, care este conceput pentru a monitoriza perioadele de conducere și odihnă, arată că vehiculul se află într-o perioadă de repaus, chiar dacă acesta se afla pe drum.

VEZI ȘI: Șofer sloven amendat pentru utilizarea a trei carduri tahograf

În consecință, șoferul camionului a fost reținut, iar transportatorul amendat cu 100.000 de coroane cehești (aprox. 3840 de euro), deoarece camionul avea montat un dispozitiv electronic pentru fraudarea tahografului.

“Atât camionul, cât și remorca au fost sechestrate de poliție, șoferul reținut și transportatorul amendat cu 100.000 de coroane”, a mai spus Pavla Jirouskova, purtător de cuvânt al poliției.

Șoferul a încercat să le explice polițiștilor că tahograful are o defecțiune, însă după ce acesta a fost confruntat cu dovezile găsite a confirmat că știa de faptul că vehiculul avea un astfel de dispozitiv.

„Când acesta era activat, tahograful camionului nu înregistra activitate de condus, ci de repaus”, spune purtătorul de cuvânt al poliției.

Ofițerii de poliție au confiscat dispozitivul electronic care afectecta funcționarea tahografului.

Amendă 100.000 de coroane cehești pentru fraudarea tahografului

Șoferul a fost acuzat de infracțiunea de acces neautorizat la un sistem informatic și purtator de informații”, a mai spus purtatorul de cuvant al poliției.

După ce amenda a fost plătită, poliția a eliberat șoferul și a ridicat sechestrul de pe camion.

Follow #infotrucker